Contactat de către ProSport, președintele Ioan Mărginean a explicat că antrenorul Dušan Uhrin are o strategie bine pusă la punct pentru sezonul viitor, strategie ce include și jucători ce vor fi aduși liberi de contract.
„Jucătorii nu vor să mai riște să joace o lună, pentru că le e frică să nu se accidenteze. Unii au vrut. Ați văzut ce progres a avut Sergiu Buș. Nu putem să îi obligăm. Fiecare merge pe drumul lui. Gaz Metan Mediaș nu are nicio problemă. Își face o echipă nouă pentru sezonul viitor. Am identificat noi jucători, îi aducem gratuit, cum am făcut în fiecare an. Avem trei jucători la Craiova, trei la FCSB, trei la CFR, și nu am murit. Acum vin jucători pe o nouă structură pe care o construiește Dušan Uhrin. El de-aia a vrut să îi vadă pe toți până la ultimul meci. Ne oprim și continuăm un nou proiect”, a spus Ioan Mărginean, pentru ProSport.

Victorie importantă în instanță

Ioan Mărginean a oferit detalii și despre procesul câștigat în instanță de către Gaz Metan Mediaș, împotriva administratorului judiciar (n.r. Răzvan Traian Zăvăleanu) care ar fi cerut mai mulți bani decât ar fi fost permis. La data de 7 iulie, se așteaptă ieșirea din insolvență a clubului medieșean.
„Ne-am judecat, am câștigat și acum la Curtea de Apel Pitești cel mai important proces în care s-a stabilit că administratorul judiciar a luat o retribuție necuvenită. Decizia e definitivă și executorie. Trebuia să ieșim din insolvență de pe 25 martie, dar a venit pandemia și s-a amânat totul. Hotărârea Curții de Apel Pitești a edificat orice problemă. Scria în plan că administratorul judiciar are voie să ia 1.000 lei lunar onorariu și 3,9% din tot ce plătim pe plan. Ori el a venit cu o retribuție de 12.000 de euro pe lună, țineți-vă bine! Și 8% din tot ce încasăm! Noi de-aia nu am fost de acord. Și atunci ne-au blocat activitatea, nu ne-a mai aprobat nicio hârtie igienică, pentru că fără aprobarea lui nu poți să faci plăți. Am achitat, l-am dat în judecată și am câștigat, dar a trebui să ne judecăm un an. El zicea că noi îi suntem datori lui, auziți! Nu că ne-a luat el bani necuveniți. Noi am câștigat executoriu la Tribunalul Sibiu, dar făcând apel, că era dreptul omului, ne-a întârziat”, a explicat Ioan Mărginean.