Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost constatate de poliţiştii din judeţul Sibiu, în urma acțiunilor de supraveghere și control în traficul rutier. Polițiștii de la Rutieră au acționat pe toate șoselele din județ, dar și din localități.

Minor cercetat penal pentru infracțiuni la regimul rutier și distrugere

La data de 2 iunie, în jurul orei 23:00, Poliția Orașului Avrig a fost sesizată despre faptul că pe str. Eroilor din orașul Avrig, un autoturism care rula cu viteză a tamponat alte două autoturisme ce se aflau parcate, iar ocupanții acestuia și conducătorul auto au fugit abandonând autoturismul la fața locului. Polițiștii care au ajuns la fața locului au identificat autoturismul abandonat pe carosabil, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate au stabilit că acesta a fost condus de un minor în vârstă de 16 ani, domiciliat în Avrig, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Minorul nu a fost găsit la domiciliu, iar în acest sens au fost contactați telefonic membrii familiei, fiindu-le adus la cunoștință despre aspectele legate de incidentul petrecut la data de 02.06.2020 și de asemenea, să se prezinte la sediul Poliției Orașului Avrig, alături de minor pentru continuarea cercetărilor. În continuare, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis (art. 335 alin. 1 Cod Penal) și distrugere (art. 253 alin. 1 Cod Penal). Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Avrig.

Conducea autoturismul fără a deține permis de conducere

La data de 4 iunie, în jurul orei 00:10, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe str. Aleea Șelimbăr din municipiul Sibiu, un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că mașina era condusă de un sibian în vârstă de 17 ani, care nu deține permis de conducere. În continuare, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis (art. 335 alin. 1 Cod Penal).