Reținut sub suspiciunea comiterii infracțiunii de furt calificat

La data de 4 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 21 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Sibianul este bănuit că, în perioada 15 – 19 mai a.c., ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale de pe strada Hameiului din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras mai multe bunuri electronice. Tânărul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat procurorului de caz în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Mandat european de arestare pus în aplicare

La data de 4 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare germane pe numele unui cetățean străin, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă săvârșită pe teritoriul Germaniei. În prezent, persoana în cauză este încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentată instanței Curții de Apel Alba Iulia în vederea aplicării măsurilor legale în consecință.

Accident rutier

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 15:30, pe raza localității Vard, comuna Chirpăr, un localnic în vârstă de 19 ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe o stradă secundară, a efectuat un viraj la dreapta și a acroșat un minor în vârstă de 10 ani, tot localnic, aflat pe partea carosabilă, lângă bicicleta sa. În urma evenimentului, minorul a fost proiectat pe asfalt, fiind ulterior transportat la spital și internat pentru investigații medicale. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita.

Au condus mopede fără a deține permis de conducere

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 20:00, pe strada Cetății din orașul Cisnădie, polițiștii formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în localitatea Sadu, în timp ce conducea un moped fără a deține acest drept.Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Tot fără permis de conducere și tot la ghidonul unui moped, un minor în vârstă de 16 ani, domiciliat în localitatea Brădeni, a fost depistat de polițiști în timp ce se deplasa pe DJ 106. Și în acest caz s-a deschis dosar de cercetare penală conform prevederilor articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.