Au fost multe infracțiuni la regimul circulației rutiere, săptămâna trecută, în județul Sibiu. Nu o spunem noi, ci chiar Inspectoratul de Poliție care a descoperit destul de mulți șoferi inconștienți la volan. Fie pentru că au condus sub influența alcoolului, fie pentru că nu aveau permis de conducere, șoferii s-au ales cu dosare penale. Iată câteva cazuri în urma acțiunilor de supraveghere și control în traficul rutier:

– La data de 22 mai a.c., în jurul orei 23,00, pe raza orașului Copșa Mică, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 30 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.
– Tot fără a deține dreptul de a conduce a fost depistat la data de 23 mai a.c., în jurul orei 00,30, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în orașul Dumbrăveni. Bărbatul a condus un autoturism pe raza localității Laslea, iar pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.
– La data de 23 mai a.c., în jurul orei 18,00, pe DJ 142G, în afara localității Valea Viilor, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 46 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
– La data de 24 mai a.c., în jurul orei 19,00, pe DJ 141B, în zona localității Biertan, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic în vârstă de 29 de ani în timp ce conducea un autoturism deși dreptul său de a conduce este anulat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.
– La aceleași dată și oră, dar în municipiul Mediaș, pe strada Baznei, un localnic în vârstă de 46 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.