Ce inseamna un primar adevarat? Cel care se pleaca in fata bogatilor influenti ai localitatii sau care este in acelasi timp si primarul nevoiasilor si al afaceristilor din localitate?

In serialul tragi-comic Las Fierbinti am descoperit un primar cu totul si cu totul original: considera ca i se cuvine tot ce este mai bun si nu ar ezita sa se autopropuna la titlul de cetatean de onoare al comunei.

Recent am vazut la lucru, pe teren, un primar empatic care este al tuturor cetatenilor si intinde o mana de ajutor chiar si celui mai sarac om.
X este betiv, fara niciun capatai la 60 de ani, in plus face din cand in cand crize de nebunie si a fost pensionat pe caz de boala fiindca are tuberculoza. Parca toate relele sunt pe capul lui. Pana anul trecut ii ploua in casa, dar fiind si betiv notoriu, nici nu s-a gandit sa isi repare acoperisul. Il ploua in casa si muta patul sa nu pice apa pe el. Intr-o zi, a zis si el ca isi face curatenie si ca scapa de iarba din curte, de fapt nici gard nu are, vorba lui Slavici:”Ulita e satul tot” si sa nu munceasca mult a stropit vegetatia uscata cu benzina pe care a luat-o imprumut si i-a dat foc.
La omul sarac si vantul bate cand nu trebuie, adica exact cand nu are imbracaminte care sa-l apere de frig si cand a facut focul aproape de casa. In 30 de minute, casa veche de 100 de ani s-a facut scrum. Comic era faptul ca, daca il intreba cineva ce s-a intamplat, omul nostru raspundea linistit ca i-a luat casa foc de la centrala.

Atunci a fost prima data, cand primarul s-a dovedit a fi al tuturor.

-Nu putem sa-l lasam fara casa, oameni buni! Este betiv, lenes, dar este uscatura noastra. Raul este aproape, cu un utilaj provenit de la inchirieri incarcator frontal putem sa luam gratuit piatra, nisipul si pietrisul.

Dupa ce a facut planul impreuna cu consilierii, a inceput sa contacteze oamenii de afaceri, sa ii roage sa contribuie si ei cu materiale de contructie. Unul a dat o masina de lemne, altul cimentul si tabla, s-a facut o lista de voluntari si in acest moment omul nostru sta intr-o camera noua. Are unde sa doarma si sa se adaposteasca de ploaie si de ninsoare, de canicula si de ger.

Primarul nostru a observat ca prinde bine un incarcator frontal si a tranformat contractul de inchiriere intr-unul de leasing ca rata lunara sa fie considerate plata esalonata, iar la sfarsitul perioadei utilajul sa ramana al primariei.

De-atunci comuna noastra a inflorit si fiecare membru al ei este ajutat, cand are nevoie de acest lucru.
Exemple de bune practici se gasesc si ar trebui popularizate, pote se vor gasi edili in cautare de modele adevarate care vor face si ei la fel.

Retutilaje.ro este o firma care reprezinta un exemplu de conduita si de bune practici la randul ei, deoarece:

-aduce marfa cea mai buna din Anglia, Germania, Italia si Franta

ca romanii sa intre in randul utilizatorilor unor utilaje de mare si mica mecanizare de calitate premium

-in magazin gasesc produsele dorite si constructorii industriali si gospodarii care isi intretin cladirile de acasa. De asemenea gasesc produse si drumarii si neinfricatii zidari care construiesc la inaltime.

Printre produsele mai importante din acest magazin as aminti: camioane de mare tonaj, robuste, buldoexcavatoare, mini excavatoare, statii beton, statii asfalt, generatoare de curent, turnuri de lumini.

-produsele de cea mai buna calitate, variate sunt combinate cu servicii variate, cum ar fi: inchiriere, suport leasing si repatii utilaje la locul unde se afla acestea.

-utilajele de mica sau mare mecanizare sunt livrate rapid din stoc la adresa indicata de client

-se asigura de asemenea mentenanta si reparatii pentru masinile-utilajele cumparate sau inchiriate, echipa mobila de reparatii deplasandu-se acolo unde este nevoie de ea cu piese si echipamente cu tot.

De la un primar cu sufletul cat comuna noastra de mare, am ajuns sa ii cunoastem pe cei de la firma Retutileje.ro si sa le apreciem activitatea longeviva si la cele mai inalte standarde.

Mii de firme de constructii au cumparat utilajele de la ei si au semnat si un contract de mentenanta pe termen lung.