O nouă ediție a festivalului studențesc de teatru și management cultural, DATfest – Studenții Sibieni Cuceresc Orașul, are loc și la începutul acestui an universitar, în perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2019, iar la Mediaș în 3 octombrie. Cele mai noi producții ale școlii sibiene de teatru sunt gata să apară în lumina reflectoarelor pentru oraș. Anul acesta, programul aduce pe scena sălii Traube, joi, 3 octombrie 2019 de la ora 19:00, spectacolul „Love Stories”. Intrarea este liberă pe baza rezervării telefonice la numărul: 0722305090. Acest festival este organizat de: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală – Facultatea de Litere și Arte și Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului – CAVAS.

„Love Stories”

Având la bază piesa „Reunificarea celor două Corei” de Joël Pommerat, „Love Stories” cuprinde paisprezece povești scurte, ce prezintă în cheie tragi-comică situații de viață, având ca temă dominantă iubirea sau absența ei, cu inventarul aferent de stări și emoții, de conflicte interioare și exterioare. Studenții anului III Actorie, Departamentul de Artă Teatrală al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, dau naștere unor personaje complexe, imprevizibile, evoluând adesea spre burlesc. Prin umorul său negru, spectacolul binedispune și îndeamnă totodată la o analiză atentă a raporturilor în interiorul cuplului.

Regia: Marius Gîlea, Diana Fufezan și Adrian Neacșu
Distribuție: Elena Băloi, Cezara Crețu, Eduard Hirizoiu, Alis Pelle, Francesca Pop, Alex Popa, Andreea Preda, Darius Prodan, Oana Vlad
Light design: Dorin Părău
Manager proiect: Luminița Bîrsan
Asistent proiect: Denisa Ciocoiu