Cauciucurile sunt o componenta importanta pentru orice autoturism, starea lor avand o influenta majora in bunul mers al masinii si siguranta oferita. Este important prin urmare sa aveti o atentie ridicata asupra anvelopelor si sa le verificati regulat inaltimea si sa verificati daca au atins un grad de uzura peste cel normal.

Trebuie sa tineti cont de reglementarile in vigoare la acest capitol, limita minima de uzura fiind de 1,6mm. Sub acest prag de inaltime, pneurile nu mai sunt considerare sigure iar daca sunteti depistati de un agent R.A.R cu acestea uzate riscati atat amenda cat si suspendarea talonului.

Un alt aspect il reprezinta obligatia de a avea acelasi profil pe o axa a masinii, incalcarea acestei reglementari aducand cu sine amenda si suspendarea talonului. Iar daca aveti masina cu tractiune integrala, este recomandat sa aveti acelasi profil cu aceeasi inaltime pe toate cele 4 roti, aceasta recomandare fiind pentru longivitatea diferentialului, orice diferenta de inaltime sau profil putand fi perceputa ca teren inclinat de catre masina.

Daca observati taieturi pe flanc sau galme sau o uzura pronuntata, este recomandat sa nu mai amanati si sa montati anvelope noi. Cea mai rapida varianta de a schimba setul de pneuri o reprezinta achizitia de anvelope online. Aveti acces de oriunde la gama de modele prin intermediul site-ului, si puteti sa le comandati oriunde sunteti dvs, fara sa fie nevoie sa va deplasati la un magazin fizic anume sau sa va rapiti timp din ziua obisnuita.

 

Cumparati mereu anvelope de calitate si nu alegeti cauciucuri auto doar dupa considerentul de pret, optand pentru modele ieftine care nu ofera performanta si siguranta de care masina are nevoie.

 

                Importanta unui set de anvelope

 

Anvelopele au o importanta majora, atat in stabilitatea in viraje cat si in siguranta in timpul condusului,  fiind o diferenta de cativa metrii intre o anvelopa premium si una de buget la distanta de franare. Prin urmare, diferenta de pret intre o anvelopa Continental, Michelin sau Dunlop si un model chinezesc, este sesizabila la partea de aderenta si stabilitate.

 

Prin urmare, aveti grija cu privire la calitatea anvelopelor si de unde le cumparati. Alegeti un magazin de incredere, care va ofera garantie, certificat de conformitate si va ofera o experienta a cumparatului mai transparenta.