Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, duminică seara, prin Ordonanța Militară 4, plafonarea prețurilor la energie, gaze, apă și carburanți, alături de alte măsuri care fac parte din eforturile de a reduce răspândirea noului coronavirus. Conform articolului 8 al ordonanței, “În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanțe militare, acestea putând fi doar diminuate în funcție de cerere și ofertă”. Măsura se aplică de la data publicării ordonanței militare în Monitorul Oficial.

Articolul 8:
(1) În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanțe militare, acestea putând fi doar diminuate în funcție de cerere și ofertă.
(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.