Fotbalistul „cariocas” Eric de Oliveira a marcat din nou, după ce a adus victoria, în meciul cu Sportul studenţesc, de acum o săptămână. Brazilianul i-a dedicat reuşita logodnicei sale, handbalista Cosmina Dancu, ascunzând balonul sub tricou. Eric e supărat pe cei care îl consideră „cam plinuţ” şi susţine că le va răspunde acestora pe teren.
– Eric, ai ajuns la cota 11, cu o execuţie de excepţie. Cum de ţi-a venit gândul să şutezi de la o asemenea distanţă?
– Am încercat să şutez la colţ, la înălţime, am lovit mingea perfect şi ai văzut ce-a ieşit. Nu îţi pot spune ce sentimente mă încearcă. Sunt foarte bucuros că am reuşit să îmi ţin promisiunea faţă de Cosmina, logodnica mea. I-am promis, înainte de meci, că o să marchez, după care o să ascund mingea sub tricou. I-am imitat burtica. De-abia aştept să vină pe lume băieţelul nostru, pe care îl vom boteza Deric. E un nume brazilian. Deja am emoţii mari numai gândindu-ne la ce ne aşteaptă.
– Totuşi, după meci erai puţin supărat. De ce? – Unele persoane, în ultima vreme, m-au tot criticat pentru felul cum arăt. Le-am dat peste nas acum. Grăsuţ, grăsuţ, dar talentul nu mi-l poate lua nimeni. Sunt aproape de forma fizică din tur, iar în cele două săptămâni de pauză voi munci mai mult, voi trage tare, pentru a fi pregătit sută la sută în meciul cu Rapid. Sperăm să obţinem măcar un punct în Giuleşti. Trebuie să rămânem cu capul pe umeri, pentru că fiecare meci e greu. Avem mult de tras pentru a ajunge unde ne-am propus. O să le arăt tuturor de ce am fost ales cel mai bun mijlocaş din Liga I, în tur.
– Gazul metan înseamnă, până la urmă, Eric?
– Stai să ne înţelegem, nici vorbă de aşa ceva. Nu este numai munca mea. Toată echipa munceşte. Am ajuns aici numai cu ajutorul colegilor. Şi ei aleargă foarte mult, bagă alunecări… Suntem o trupă unită, care vrem să facem istorie anul acesta, la Mediaş.
– Secretul tău?
– În primul rând familia, dar şi plăcerea de a juca fotbal.
63206