Grădinițele de stat nu se vor redeschide, a spus ministrul Educației, făcând referire la informația apărută în presă potrivit căreia, unitățile de învățământ preșcolare s-ar putea redeschide la mijlocul lunii viitoare. Anul școlar se încheie pe 12 iunie, a ținut să sublinieze Monica Anisie. În ceea ce privește creşele si grădinițele private, Monica Anisie nu a putut oferi o dată anume legată de reluarea activității acestora. Se așteaptă o decizie în funcție de rezultatele epidemiologice, spune ministrul Educației.

Ce se va întâmpla cu învățământul online din toamnă

Monica Anisie, a declarat că Ministerul Educației se pregătește și pentru un astfel de scenariu, acela de a se relua cursurile online din toamnă. Monica Anisie, a vorbit şi despre posibilitatea de a avea din nou câte 30-32 de elevi în sala de clasă, odată cu reînceperea anului şcolar.
„La acest moment, scenariul acesta nu-l văd posibil. Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă pentru a reduce numărul de copii la clasă. Rămâne de văzut și în funcție de evoluția epidemiologică din România. Acum este momentul în care nu putem să ne pronunțăm noi de la Ministerul Educației, așteptăm răspunsuri de la Ministerul Sănătății. Guvernul României a alocat 150 milioane lei tocmai pentru a achiziționa tablete pentru copiii din mediile dezavantajate și tot MENCS pregătește, în această perioadă, ghiduri metodologice pentru profesori, dar și cursuri de formare pentru a-i familiariza pe profesori cu acest nou tip de predare.Da, în septembrie ne dorim ca niciun copil să nu mai fie în imposibilitatea de a apela la tehnologie”, concluzionat ministrul Educației”.