Ger şi ninsori anunţă meteorologii, începând de duminică. Vremea se răceşte şi va chiar ger, iar ninsorile vor cădea în toată ţara, cu intensităţi doferite. Abia de miercuri, temperaturile încep să mai crească şi vor atinge normalul perioadei.  

LUNI: Vremea va fi rece, îndeosebi pe parcursul nopții când va fi ger în majoritatea zonelor iar temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 2 grade, iar cele minime de marți dimineață se vor situa în general între -17 și -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări, în special în prima parte a intervalului, în jumătatea de est a țării unde trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în Moldova, Bărăgan și Dobrogea. Izolat zăpada va fi spulberată. Spre dimineață, pe spații restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură.

MARȚI: Vremea se va menține rece, geroasă dimineața îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea pe arii restrânse în centru, sud și în est. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vestul, nordul și în centrul țării, unde local va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 0 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad, mai scăzute în depresiuni. Noaptea, în sudul și estul teritoriului vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

MIERCURI: Valorile termice vor fi în creștere și se vor apropia de cele normale specifice perioadei. Înnorările se vor extinde în toate zonele țării și pe arii relativ extinse vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, ziua mai ales în jumătatea de vest, iar noaptea și în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în sud-est și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiuni și 2…3 grade pe litoral.

JOI, VINERI,SÂMBĂTĂ: Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Precipitațiile (predominant ninsori) vor fi mai frecvențe în regiunile intracarpatice.