Real Valladolid a anunțat pe site-ul oficial că pe 14 noiembrie, de la ora 21:00, ora României, va juca un meci amical cu Gaz Metan Mediaș. Spaniolii au precizat că meciul cu Gaz Metan va conta pentru a 45-a ediție a „Trofeului Orașului Valladolid”. Trofeul reprezintă o tradiție a clubului și se va juca pe stadionul „Jose Zorrila”, în pauza datorată meciurile echipelor naționale.
„Clubul român Gaz Metan Mediaș va fi invitat. Echipa se află în localitatea Mediaș și e fondată în 1945. Joacă acum în prima ligă din România, iar în sezonul trecut a terminat pe locul 7. Acum este pe locul 4, cu 22 de puncte. Printre reușitele istorie se regăsește o unică participare în cupele europene, în sezonul 2011-2012 din Europa League, când a eliminat-o pe Austria Viena”, scriu spaniolii. Valladolid, echipă la care brazilianul Ronaldo este acționar, se află pe 9 în La Liga, cu 14 puncte în 11 meciuri. Marți, a pierdut cu Barcelona, 1-5.

Istoricul Trofeului orașului Valladolid

Trofeul orașului Valladolid a luat ființă în 1972, cu patru echipe participante. Această primă ediție a fost câștigată de Real Valladolid, iar celelalte formații au fost Vasas Budapeste, Nacional din Uruguay și Burgod CF. Turneul va continua cu formatul semifinalelor și finale până în anul 1982, unde au câștigat echipe precum Boca Juniors, Gremio de Porto Alegre sau Cruzeiro. În 1983 turneul nu s-a mai disputat și din 1984 au participat pentru prima dată trei echipe la acest turneu. De la ediția din 1988, turneul este un joc unic, cu excepția edițiilor din 1994 și 1995. Dacă la început meciurile se jucau vara, odată cu anul 2007 meciurile au început să se dispute toamna, prima partidă fiind jucată pe 11 octombrie, cu ocazia Zilei Spaniei, alegând ca rivală echipa de fotbal a francezilor de la Lille, oraș înfrățit cu Valladolid. În 2018 turneul nu s-a mai disputat deoarece meciul cu Lille care era programat pe 15 noiembrie a fost anulat cu câteva ore înainte de a se disputa din cauza faptului că avionul care ar fi trebuit să aducă formația franceză la Valladolid nu a mai putut decola din Franța.