Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins-o pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, în deplasare, într-o partidă din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol al partidei a fost reuşit de malianul Ibrahima Tandia (9 – penalty), după un fault comis de Darius Olaru asupra lui Igor Jovanovic. Fiecare formaţie şi-a creat câte o ocazie clară de gol, gazdele prin Nasser Chamed (39), iar oaspeţii prin Florin Ştefan (36). În tur, Gaz Metan a învins cu 2-1 la Sfântu Gheorghe. Gaz Metan a ajuns la nouă etape consecutive fără victorie, patru egaluri şi cinci eşecuri. Sepsi venea după două eşecuri consecutive. Echipa antrenată de Eugen Neagoe are o singură înfrângere în ultimele nouă deplasări (patru victorii, patru egaluri). La finalul meciului, Edi Iordănescu a lovit în mai multe părţi, în special brigada de arbitri, dar şi pe oficialii lui Sepsi, pe care i-a acuzat că au pus presiune înainte de partida de la Mediaş: „E lipsă totală de respect şi de claritate în decizii. Ştim că avem bubele noastre, sunt conştient de ele. Venim după o serie proastă, dar una e una şi alta e alta. A fost penalty pentru adversari în minutul 8. A fost şi la noi, şi la ei penalty. Pe lângă problemele de lot vin şi aceste situaţii nepăcute. Nu înţeleg de ce alimentezi suspiciunile astea, nu e normal să se facă o adevărată campanie cu o săptămână înainte de joc. Vreau să se joace pe teren, iar aceste tente nu sunt bune în fotbal. Simt bine momentele şi situaţiile cum sunt gestionate, am ani buni în fotbal. Probabil că e o lecţie şi pentru mine: să ţip, să mă chinui cu o sătpămână înainte. Eu şi public am ieşit, săptămână asta, că se face o presiune prea mare. Ne trezim cu singura delegare care nu trebuia să se facă. Pentru mine e strigător la cer. Urmează să intrăm în play-out. Presiunea nu mai trebuie să fie aceeaşi, trebuie să jucăm un fotbal de o mai bună calitate”, a declarat Edi Iordănescu.

Gaz Metan Mediaş – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-1 (0-1)
Stadion Gaz Metan – Mediaş
A marcat: Ibrahima Tandia (9 – penalty)
Gaz Metan: Pleșca – Romeo, Pereira (Mendes, 65), Constantin, Trif (Diallo, 17) – Aurelio, Ivanov, Olaru, Chamed, Fernandez (Mailat, 46) – Rondon
Sepsi OSK: Fejér – Moura, Rus, Jovanovici, Omar – Velev, Karnickij, Mensah (Rudol, 68), Vașvari, Ștefan (Sato, 78.) – Tandia (Hamed, 85)
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş)
Observatori: Ioan Onicas (Zalău) – CCA, Cristian Vasc (Tg Lăpuş) – LPF.