Gaz Metan Mediaş i-a aplicat FCSB-ului cea mai drastică înfrângere în Liga I din ultimii nouă ani. Din 2010, de la celebrul Rapid – Steaua, 5-1, din Giueşti, nu au mai suferit roş-albaştrii un asemenea eşec usturător. Cel mai usturător eșec din ultimii nouă ani în tabăra roș-albaștrilor, care au părut că joacă pentru prima dată împreună, în condițiile în care adversarii ardeleni au arătat un fotbal de o calitate mult peste media competiției. Primele două goluri au apărut din greșelile portarilor de la FCSB: în minutul 17, Daniel Vlad a respins nefericit o minge pe care, apoi, Darius Olaru a introdus-o în plasă, în vreme ce Cristian Bălgrădean, înlocuitorul lui Vlad, a faultat în careu, iar Marius Constantin nu a iertat de la punctul cu var, în minutul 58. Și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor Dumitru Cardoso, în minutul 65, tot din penalty, și Mihai Velisar, în minutul 85, după o fentă în careu și un șut din lateral-stânga, sub transversală. De adăugat că finalul de meci i-a găsit pe bucureșteni fără ambii fundași centrali, Lucian Cristea și bulgarul Bozhidar Chorbadzhiyski, eliminați în minutele 64 și 75 pentru cumul de cartonașe galbene. Gaz Metan Mediaș a urcat pe locul trei, cu golaveraj plus zece, la egalitate de puncte, 15, cu Viitorul (locul doi) și Poli Iași (locul patru), la două puncte față de liderul CFR Cluj. FCSB are doar patru puncte după șapte etape, golaveraj minus nouă, cu cinci înfrângeri consecutive în bilanț (recordul negativ al clubului), plus o victorie și un egal.
„E o seară frumoasă, o seară minunată, cu o victorie categorică, cu un joc estetic şi productiv, candidează la unul din cele mai frumoase meciuri ale campionatului. Suntem într-un proces de formare, am pierdut 12 jucători , dar cei care au venit au demonstrat valoare. Sunt băieţi minunaţi, care au jucat fotbal total în multe momente. Sunt un antrenor mândru, fericit şi vrem să ne atingem obiectivul, să jucăm în premieră în playoff, cred că e cel mai bun start de sezon din istoria clubului, putem fi una din echipele care ajung în primele 6 la finalul sezonului regulat,” a fost prima reacţie a tehnicianului Edi Iordănescu.
Gaz Metan Mediaș – FCSB 4-0 (1-0)
Au marcat: Olaru (min. 17), M. Constantin (min. 57 pen.), Cardoso (min. 65 pen.), Velisar (min. 85)
Cartonașe roșii: Iulian Cristea ’64, Bozhidar Ciorbadjiski ’75
Gaz Metan Mediaș (antrenor Edi Iordănescu): Pleşca – R. Romeo (min. 78 Chamed), M. Constantin, I. Larie, Velisar – Droppa, Fofana – D. Olaru (min. 66 Diakota), Cardoso (min. 74 R. Popa), Ely Fernandes – S. Buş
FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): A. Vlad (min. 35 Bălgrădean) – Belu (min. 62 Gnohere), I. Cristea, Chorbadzhiyski, Soiledis – Oaidă, Pintilii (min. 46 Ov. Popescu), Vînă – M. Roman, Moutinho, Salomao
Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); arbitru de rezervă: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) – CCA, Octavian Goga (Braşov) – LPF