Gaz Metan Mediaş a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată, duminică, pe teren propriu, cu FC Botoşani, în etapa a XVII-a a Ligii I. Oaspeții au fost mai periculoși, ratând chiar un penalty în prima repriză. Obligați să câștige pentru a mai spera la locurile de play-off, moldovenii au fost mai periculoși pe durata primei reprize. Echipa lui Croitoru a fost aproape de gol în minutul 13, când Jonathan Rodriguez a irosit însă o lovitură de pedeapsă acordată eronat de „centralul” Radu Petrescu. Reluările TV au arătat că Ashkovski a simulat că a fost lovit într-un duel cu Diakota. Pe rând, Ashkovski, Mihai Roman și Ofosu au semnat ocazii mari ale Botoșaniului, însă Pleșca a fost erou de fiecare dată, așa cum s-a întâmplat și la penalty-ul lui Rodriguez. Până la pauză, tot botoșănenii au avut ocaziile mai mari, izbindu-se însă de fiecare dată de paradele inspirate ale „veteranului” Răzvan Pleșca. Ritmul partidei a scăzut după pauză, intensificându-se însă fragmentările și momentele de duritate ale celor două echipe. Gazul și FC Botoșani au alergat în zadar după golul victoriei, ambele mulțumindu-se la finalul celor 90 de minute cu un punct. Gaz Metan urcă o poziție, pe locul 5, cu 27 de puncte, și rămâne cu șanse importante pentru calificarea în play-off. Mai multe fotografii găsiți AICI.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – R. Romeo (Pleaşcă ’87), Larie, M. Constantin, Velisar – Fofana(N. Roşu ’79), Droppa – Olaru, Diakota (Sanoh ’58), Ely Fernandes – Dumitru Cardoso. Antrenor Edward Iordănescu;
FC Botoşani: Pap – Haruţ, Miron, Chindriş, Ţinănaşu – Papa (Cascini ’69), Rodriguez – Aşkovski, Ebenhofer (Patache ’85), M. Roman (Keyta ’79) – Ofosu. Antrenor Marius Croitoru.
Cartonaşe galbene: Olaru ’60 / Miron ’75
Arbitri: Radu Petrescu – Valentin Avram, Daniel Mitruţi – Andrei Antonie;
Observatori: Liviu Ciubotariu, Octavian Goga.