FC Botoșani le-a administrat celor de la Gaz Metan Mediaș prima înfrângere pe teren propriu după mai bine de 9 luni și egalează la puncte, 27, formația de pe ultimul loc al podiumului, FCSB. Trupa pregătită de Marius Croitoru a rezolvat meciul cu două goluri înscrise în prima repriză într-un interval de 20 de minute profitând de lipsa de organizare a formației medieșene, afectată de subțirimea lotului. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 15 după o fază în care Ofosu a accelerat de lângă De Moura și de pe linia de fund a terenului a centrat în fața porții pentru Dugandzic, șutul acestuia din 8 metri intrând în plasă pe lângă rădăcina stâlpului din stânga lui Pleșca. După primirea golului, medieșenii suferă o nouă lovitură prin pierderea lui Sergiu Buș, ieșit din teren accidentat în minutul 32. Keyta a îngropat definitiv speranțele gazdelor în minutul 35 după o pătrundere în flancul stâng, un dribling scurt în fața lui Popa prin care și-a deschis unghiul pentru un șut cu dreptul la colțul lung și o execuție imparabilă pentru Pleșca. Dugandzic a ratat ”dubla” în minutul 46, balonul trimis cu șpițul din interiorul careului trecând peste transversală, iar ultima ocazie a partidei le-a aparținut medieșenilor în minutul 83, atunci când o pasă a lui De Moura în fața porții pentru Fofana a fost respinsă de Haruț. Înfrângerea complică situația celor de la Gaz Metan, care își vor pierde la finele lunii o mulțime de jucători aflați la finele contractului. Mai multe fotografii găsiți AICI.

Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani 0-2 (0-2)
Au marcat: Dugandzic (min. 15), Keyta (min. 35)
Cartonaşe galbene: Romeo ’49 / Ofosu ’37, Dugandzic ’48, Ashkovski ’82.
Gaz Metan Mediaș (antrenor Dusan Uhrin): Pleșca – Butean, M. Constantin, R. Popa, De Moura – Fofana, Droppa – Ciocan (min. 60 Drăghici), Chamed (min. 78 Trif), Velisar (min. 46 R. Romeo, min. 78 N. Roșu) – Sg. Buș (min. 32 Ely Fernandes)
FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Papa, E. Florescu (min. 90+2 Babunski) – Ofosu (min. 90+2 Holzmann), Carlone (min. 78 Ebenhofer), H. Keyta (min. 72 Ashkovski) – Dugandzic
Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Szabo Gero (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş)
Observator: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) – CCA.