Municipiul Mediaș prin Apa Târnavei Mari, a semnat miercuri un contract în valoare de aproximativ 120 milioane de Euro. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare pe mai multe străzi din Mediaș, dar și în localitățile din nord-estul județului Sibiu. Cu acest prilej, Vicepremierul Raluca Turcan dar și Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, au fi prezenți în municipiul de pe Târnava Mare. Aceștia au luat parte la semnarea contractului de finanțare a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Sibiu, regiunea nord și est, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
„Mă bucur că putem reconfirma semnalul dedicării totale a Guvernului în parteneriatul cu autorităţile publice locale. Din păcate, la preluarea guvernării, peste 4 miliarde de euro zăceau nefolosite într-o revoltătoare lipsă de respect faţă de nu mai puţin de 54 de administraţii publice din România”, a declarat, la Mediaş, vicepremierul Raluca Turcan. În cazul municipiului Mediaş, ea a arătat că este vorba, între altele, despre deblocarea mai multor proiecte de investiţii, de la cel referitor la centura ocolitoare, până la finanţarea pentru apă şi canalizare.
“În acest caz, al municipiului Mediaş, este vorba, între altele, despre deblocarea proiectului Centurii ocolitoare, despre promovarea de investiţii în infrastructură şi, iată, despre finanţarea pentru apă şi canalizare, în sumă de peste 121 milioane de euro. 35 de comunităţi vor beneficia de acest proiect. Este un pas enorm pentru Mediaş, un pas aşteptat, promis de prea mulţi şi de prea multe ori, dar meritat de locuitori”, a menţionat oficialul guvernamental.
La semnarea acordului a mai luat parte primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman, evenimentul derulându-se chiar de ziua oraşului. Mai multe fotografii găsiți AICI.