Gaz Metan Mediaş şi-a terminat stagiul de pregătire din Spania, însă rezultatele şi prestaţiile jucătorilor l-au dezamăgit pe Edi Iordănescu. Medieşenii au bifat o remiză şi patru înfrângeri în meciurile amicale, printre acestea numărându-se şi rezultatul ruşinos cu FC Europa, echipă din prima ligă a Gibraltarului. Rezultatele înregistrate în Marbella:
Gaz Metan – Lausanne (Elveția) 1-3
Gaz Metan – FC Europa (Gibraltar) 1-2
Gaz Metan – Luzern (Elveția) 0-3
Gaz Metan – Darmstadt (Germania) 0-0
Gaz Metan – Shonan Bellmare (Japonia) 0-1

Gaz Metan – Lausanne (Elveția) 1-3

Medieșenii au ars gazul de pomană, în primul amical al iernii și al anului, la o oră de mers de propriul hotel. Neatenți în apărare, parcă cu gândul la plajă și la Mediterana de lângă cantonament, una dintre favoritele la Top 6 din Liga 1 a pierdut partida de verificare cu liderul ligii secunde helvete, Lausanne. Gaz Metan a început partida cu FC Lausanne Sport în formula Răzvan Pleșca, Romeo Roberto, Juel Thomas Nielsen, Marius Constantin, Mihai Velisar, Mickael Diakota, Neluț Roșu, Stephan Drăghici, Ioan Hora, Dumitru Cardoso și Sergiu Buș. În actul secund, Tehnicianul Edi Iordănescu a folosit o formulă compusă din Ricardo Batista, Marian Pleașcă, Răzvan Popa, Ionuț Larie, Răzvan Trif, Fofana Boubacar, Lukas Droppa, Paul Costea, Sergiu Ciocan, Nasser Chamed și Ely Fernandes.

Gaz Metan – FC Europa (Gibraltar) 1-2

Prima repriză a partidei s-a încheiat fără goluri. Echipa din Gibraltar a marcat de două ori în debutul actului secund, iar golul de onoare al ardelenilor a fost înscris de Sergiu Ciocan din lovitură liberă, la jumătatea actului secund. Antrenorul Edward Iordănescu a folosit, o formulă de echipă formată din jucătorii care au evoluat mai puțin în campionat, excepții fiind doar Droppa și Cardoso. Pentru Gaz Metan au intrat pe teren Ricardo Batista, Romeo Roberto, Juel Thomas Nielsen, Răzvan Popa, Răzvan Trif, Lukas Droppa, Cristian Avram, Paul Costea, Sergiu Ciocan, Lucian Sîncelean, Dumitru Cardoso.

Gaz Metan – Luzern (Elveția) 0-3

O înfrângere a suferit și Gaz Metan Mediaș, formația pregătită de Edi Iordănescu pierzând cel de-al treilea meci consecutiv în cantonamentul din Spania. Vineri după-amiază, alb-negrii au fost învinși de elvețienii de la FC Luzern cu scorul de 3-0 (1-0). Tehnicianul Edi Iordănescu a folosit în partida cu FC Luzern un prim unsprezece format din Răzvan Pleșca, Marian Pleașcă, Marius Constantin, Ionuț Larie, Mihai Velisar, Fofana Boubacar, Neluț Roșu, Nasser Chamed, Stephan Drăghici, Ely Fernandes și Ioan Hora. Elvețienii au deschis scorul în minutul 38 prin reușita lui Darian Males. În minutul 61, Francesco Margiotta a dublat avantajul formației sale. Elvețienii au mai înscris o dată în ultimul minut de joc prin Blessing Eleke care a stabilit scorul final al întâlnirii. De partea cealaltă, gaziștii au avut mai multe ocazii mari de gol, pe care nu au reușit să le concretizeze. Pentru acest joc, Edi Iordănescu a trimis în teren următorul 11: Răzvan Pleşca, Marian Pleaşcă, Ionuţ Larie, Marius Constantin, Mihai Velisar, Neluţ Roşu, Boubacar Fofana, Ely Fernandes, Stephan Drăghici, Nasser Chamed şi Ioan Hora.

Gaz Metan – Darmstadt (Germania) 0-0

Gaz Metan Mediaş a terminat la egalitate al cincIlea joc de pregătire din Spania, scor 0-0, cu SV Darmstadt 98, formaţie care evoluează în Liga a doua din Germania. Formula folosită de tehnicianul Edi Iordănescu pentru această partidă de verificare a fost compusă din Răzvan Pleşca, Romeo Roberto, Ionuţ Larie, Marius Constantin, Mihai Velisar, Fofana Boubacar, Lukas Dropa, Dumitru Cardoso, Nasser Chamed, Ioan Hora şi Sergiu Buş. Tot marţi, Gaz Metan a mai jucat un meci, pierdut, scor 0-2, VSG Altglienicke, formaţie care evoluează în Liga Regională a Germaniei. Formula folosită în această partidă a fost compusă din Ricardo Batista, Marian Pleaşcă, Juel Thomas Nielsen, Răzvan Popa, Răzvan Trif, Neluţ Rosu, Joseph Bouasse (jucător în probe), Stephan Drăghici, Sergiu Ciocan, Paul Costea şi Ely Fernandes.

Gaz Metan – Shonan Bellmare (Japonia) 0-1

Gaz Metan Mediaș a pierdut la limită ultimul amical de verificare disputat cu Shonan Bellmare în cantonamentul din Spania. Gruparea de pe Târnava Mare a fost învinsă, scor 1-0 de Shonan Bellmare, formație care evoluează în prima ligă din Japonia. Singura reușită a partidei a fost consemnată în prima repriză. Gaz Metan a evoluat în prima repriză în formula Răzvan Pleșca, Marian Pleașcă, Juel Thomas Nielsen, Răzvan Popa, Răzvan Trif, Lukas Droppa, Joseph Bouasse (jucător în probe), Sergiu Ciocan, Paul Costea, Lucian Sîncelean și Ely Fernandes. În actul secund au fost pe teren Ricardo Batista, Marian Pleașcă, Ionuț Larie, Marius Constantin, Răzvan Trif, Fofana Boubacar, Neluț Roșu, Stephan Drăghici, Dumitru Cardoso, Ioan Hora și Sergiu Buș.