Comuna Moşna îmbracă la sfârşitul acestei săptămâni haine de sărbătoare. Localitatea se pregăteşte pentru a-şi deschide porţile pentru vizitatorii care vor lua parte la Festivalul Verzei. Manifestarea de tradiţie ajunsă la ediţia cu numărul XIII, va dura trei zile, de vineri şi până duminică. Organizatorii au pregătit și de această dată un program variat. Acesta este menit să îi mulţumească pe cei care vor trece pragul comunei.
Ziua de vineri, 11 octombrie, debutează cu vernisajul expoziție documentare cu legumicultură și Circuitul Ecomuzeului pe Valea Târnavelor. La ora 17:00 este programat simpozionul cu tema “Legumicultura tradițională și gastronomia încotro?”, Adunarea Generală a Asociației Vecinătăților Moșnei și un concert pop-rock susținut de Vasile Pădure.
Sâmbătă dimineața la ora 10:00 va avea loc Parada Căruțelor cu recolta anului 2019, o vizită pe Circuitul Ecomuzeului Moșna 2019 și un târg de produse tradiționale în centrul localității. Tot sâmbătă au loc competițiile de fotbal, cros și ciclism. La ora 13:00 are loc premierea cuplurilor din localitate care aniversează 50 de ani de căsătorie, urmând să fie transmise și mesajele oficialităților.
Urmează apoi spectacolul “Moșna în sărbătoare” susținut de Ansamblul “Cununa Moșna” al școlii gimnaziale din localitate. De asemenea, sunt programate și recitalurile susținute de Valentin Bisioc la saxofon, Dan Filuț Tabără, Mihaela și Ciprian Istrate cu “Ceterașii de pe Târnave”, Maria Dan Păucean, Adrian Veștemean și Grupul Folcloric Izvoarele din Blaj, dar și Maria Butilă, Eze Wendtoin din Burkina Faso și formația Dinamic.
Ziua a treia a evenimentului, duminică, 13 octombrie, programează între orele 10:00 – 19:00 târgul de produse tradiționale în centrul comunei, iar la ora 12:00 se va desfășura spectacolul aniversar “Cununa Moșna – 5 ani”, invitat fiind Ansamblul Folcloric “Florile Târnavelor” de la Clubul Copiilor Mediaș.