Formaţia FC Viitorul a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a IX-a a Ligii I şi a urcat pe locul doi în clasament. Pentru FC Viitorul au marcat Iancu (16, 74), Ţîru (64) şi Rivaldinho (90-penalti), iar pentru Gaz Metan a înscris Ely Fernandes ’82. Portarul gazdelor, Cătălin Căbuz, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, opunându-se golului în faţa lui Ely Fernandes (20) şi Dumitru Cardoso (34, 58), iar Neluţ Roşu (59) a ratat din poziţie ideală. În runda următoare, echipa pregătită de Edward Iordănescu va juca acasă, contra Universității Craiova.

FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş 4-1 (1-0)
Au marcat: Gabriel Iancu (16, 74), Bogdan Ţîru (64), Rivaldinho (89 – penalty), respectiv Ely Fernandes (82).
FC Viitorul: Căbuz – Boboc, Ţîru, Artean (Filip ’46), De Nooijer – Ciobanu, Achim (Dulca ’53), Casap (Matei ’70) – Iancu, Rivaldinho, Houri.
Manager general: Gheorghe Hagi
Gaz Metan Mediaş: Pleşca – R. Romeo (Chamed ’66), Larie, Popa, Velisar – Droppa, Fofana, Roşu (Diakota ’67) – Olaru, Cardoso, S. Buş (Fernandes ’12).
Antrenor: Edward Iordănescu
Cartonaşe galbene: Artean ’25, Houri ’42, Ţîru ’66/ Popa ‘7, Larie ’45+1, Diakota ’84
Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) – CCA, Cătălin Popa (Vaslui) – LPF.

Criticile lui Edi Iordănescu după prima înfrângere

Edward Iordănescu, antrenorul lui Gaz Metan Mediaş, s-a arătat nemulţumit de subţirimea lotului de care dispune la finalul partidei cu FC Viitorul, de luni, din etapa a noua a Ligii 1, scor 1-4. A fost prima înfrângere a medieşenilor din actualul sezon.
„Veneam după o întrerupere competiţională şi ne doream să păstrăm ritmul de dinainte. Cred că fotbalul e uneori nedrept, la fel ca în seara asta. Luaţi statisticile şi vedeţi ocaziile. Portarul lor a fost incredibil (n. red. – Căbuz), a fost omul meciului. Din orice execuţie am încercat să marcăm, mingea nu intra. Tratăm ca atare înfrângere, e dureroasă şi e frustrantă. La 1-0 am avut ocazii mari, clare, de a reintra în joc, dar nu a vrut să intre. Trebuie să acceptăm, să analizăm naivităţile din defensivă, mai ales că noi ne remarcasem pentru un echilibru în joc. Noi ne-am dus cu şi mai mult elan şi automat am lăsat spaţii. Sunt supărat pentru că sunt pus într-o situaţie delicată în sensul în care trebuie să fac prea multe improvizaţii. Pentru o echipă cu aspiraţii la play-off e greu să inventezi poziţii de joc. Suntem cu poziţii descoperite, suntem cu un singur fundaş dreapta, cu Pleaşcă. Am improvizat cu Romeo, dar el nu poate fi fundaş dreapta în anumite jocuri. Am venit cu doi fundaşi centrali buni, cu Popa, dar nu l-am avut pe Constatnin azi şi nu am avut alte soluţii. În plus, Buş e singurul atacant de profil. E foarte greu să schimbăm şi să rotim de la meci la meci. E supărare mea cea mai mare aceasta. Trebuie să schimbăm eticheta asta de echipă care a fost mereu implicată în lupta pentru evitarea retrogradării”, a spus Iordănescu.