În Anul Centenarului Marii Uniri, Primăria Municipiului Mediaș derulează o serie de proiecte culturale și educative, care să pună în valoare potențialul artistic și talentul copiilor / tinerilor din Mediaș și zonă. Vă invităm să participați, dar și să promovați evenimentele care vor avea loc în luna noiembrie în municipiul nostru, astfel încât să se poată implica un număr cât mai mare de persoane. Primul eveniment pe care îl aducem în atenția dumneavoastră este Povestea chitarei. Pe scena Sălii Traube, în data de 1 noiembrie, de la ora 19.00 este adus primul spectacol teatru – muzical al trilogiei Povestea chitarei, tema fiind ,,De la baroc la rock”.
Al doilea spectacol programat pentru Mediaș va avea loc în 10 noiembrie, tot de la ora 19.00, la Sala Traube, tema aleasă fiind ,, Sunete’’. Gândurile devin muzică, devin spectacol. Un spectacol cu muzică live și cu muzicieni desăvârșiți, care se vor juca cu sunetele, care vor picta cu sunete pentru dumneavoastră și pentru toți iubitorii acestui gen de spectacol.
O pledoarie prin dans pentru bunătate, gentilețe, amabilitate, bunăvoință și prietenie, numită Dance for Kindness se va organiza în data de 11 noiembrie, ora 12.00, Piața Corneliu Coposu. În România, alături de Școala Gimnazială ,,H. Oberth’’ din Mediaș, care este înscrisă în această mișcare, mai sunt înscrise școli doar din București și din Brașov, dar la nivel internațional „Dance for Kindness“ are loc în peste 120 de orașe din 50 de țări din întreaga lume. Invităm profesorii de sport să participe și să îndrume copiii la acest Flashmob, ce va reda ideea de reușită prin bunătate, armonie și unitate.
Primăria Municipiului Mediaș în colaborare cu Transilvania International Film Festival vă invită la Proiecția Moromeții 2, în regia lui Stere Gulea, la Sala Traube, de la ora 19.00, în data de 15 noiembrie. Premierea mondială a acestui film va avea loc la Salonic, la începutul lunii noiembrie. Mediașul se află pe harta orașelor în care echipa filmului va ajunge cu o caravană, chiar înainte cu o zi, ca pelicula să fie difuzată în cinematografele din România.
Sperăm să vă atragă atenția un spectacol de muzică pop rock organizat de către Primăria Mediaș împreună cu formația Dinamic și alți tineri artiști. Sunteți invitați în data de 23 noiembrie a.c., la Sala Traube, începând cu ora 19:00, la spectacolul ,,Pop Rock medieșean la Centenar”. Este un spectacol dedicat muzicii românești, în care se vor cânta hituri din ultimii patruzeci de ani, compuse și lansate de nume de marcă: Sfinx, Roșu și Negru, Semnal M, Compact, Holograf, Iris, Vali Sterian și Compania de Sunet. Nu vor lipsi din repertoriu și piese semnate de Elena Cârstea, Ioan Gyuri Pascu și Magic. Alături de formația Dinamic vor urca pe scenă: Feri Teglaș, Bristena Tătar, Alexandru Beko (Clubul Copiilor Mediaș), Ela Sol, iar invitat special este chitaristul Erhard Huegel, component al formației medieșene Rocky, cel care a cântat de mai multe ori în Statele Unite ale Americii cu formația Cripple Creek Band. Următorul eveniment este cel specific momentului premergător Marii Uniri, mai precis Reconstituirea istorică a intrării Armatei Române în Mediaș și a sfințirii steagurilor care au fost duse la Alba Iulia. Sunteți invitați pentru a sărbători Centenarul alături de comunitatea medieșeană și pentru a trăi emoția actului reîntregirii naționale, în Piața Corneliu Coposu, în data de 24 noiembrie, ora 11.00.
În Sala de Ședințe ,, Daniel Thellmann’’ va fi prezentat spectacolul Fotograful Unirii în parteneriat cu Institutul Cultural Român și cu Teatrul de Artă Deva. Spectacolul este bazat pe realitate, fotograful Samoilă Mârza, fiind identificat prin lucrările sale ca fotograf al Unirii. Pe parcursul lunii noiembrie vor mai avea loc evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri atât la Sala Traube, cât și la Muzeul Municipal, respectiv la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’: spectacole omagiale, recital de poezie patriotică, expoziție de filatelie, teatru pentru copii, baluri ale elevilor și preselecția pentru Spectacolul ,,Trust your Heart’’ din cadrul Târgului de Crăciun –  Atelierele tinerelor talente de Crăciun.

Data

Activitatea Locația Ora Observații
1 Povestea chitarei (I) Sala Traube 19.00 bilet
2 Balul SNG Sala Traube 17.00 bilet
9 Balul Liceului teoretic ,,Ax. Sever’’ Sala Traube 17.00 bilet
10 Povestea chitarei (II) Sala Traube 19.00 bilet
11 Dance for Kindness – flashmob Piața Corneliu Coposu 12.00 invitație
15 Film Moromeții 2 Sala Traube 19.00 bilet
16 Mediașul în filatelie – expoziție Muzeul Municipal 16.00 intrare liberă
17 Teatru pentru copii: Scufița Roșie, Hansel și Gretel Sala Traube 11.00 bilet
22 Spectacolul Din suflet pentru România Centenară Sala Traube 16.00 intrare liberă
23 Pop rock medieșean la Centenar – Formația Dinamic și prietenii Sala Traube 19.00 intrare liberă
24 Mediaș 100: Reconstituire istorică Piața Corneliu Coposu 11.00 intrarea liberă
24 Sesiunea națională de comunicări științifice Colegiul Tehnic Mediensis 9.00 invitație
26 Preselecția pentru Spectacolul Trust your heart cu artistul portughez Ricardo Caria– atelierele tinerelor talente de Crăciun Sala Traube 15.00 invitație
29 Trăiască România dodoloață ! Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ 13.00 intrarea liberă
29 Balul Colegiului Tehnic Mediensis Sala Traube 17.00 bilet