Home » Archive for "EVENIMENTE"

Programul zilei de vineri a „Zilelelor Comunei Tîrnava” ediția a VII-a

La fel ca în alți ani, Comuna Tîrnava, va îmbrăca straie de sărbătoare. Administrația locală declară că evenimentul se va desfășura în perioada 17-19 august, nici mai mult, nici puțin de 3 zile de distracție și relaxare, atât pentru localnici cât și pentru cei care doresc să viziteze comuna. „Zilele Comunei Tîrnava” a ajuns la ediția a VII-a, și-a propus încă de la început să mulțumească toate gusturile, programul manifestărilor fiind realizat pentru toate categoriile de vârstă. Programul zilei de vineri este următorul:

Vineri, 17 august 2018
Ora 16:00 – Muzică pentru copii – DJ.LU
Ora 17:00 – Teatrul T.a.C.T. Sighișoara – „În poienitză’’
Ora 18:00 – Lumea copiilor – desene pe asfalt, jocuri distractive
Ora 19:00 – Muzică pentru copii – discotecă în aer liber
Ora 21:00 – Închiderea programului

„Toți cetățenii comunei Tîrnava și nu numai sunt invitați la o nouă ediție a unuia dintre cele mai importante și frumoase evenimente culturale pe care Primăria, cu sprijinul Consiliului Local, le organizează. Zilele Comunei Tîrnava, trei zile pline de activități cultural – sportive dar și un bogat program artistic, pentru toate gusturile”, a declarat Pleiner Norbert, primarul Comunei Tîrnava.

Ateliere creative pentru copii, spectacol de muzică folk și de fanfară, sâmbătă, la Hanul Greweln

Copiii sunt așteptați sâmbătă, 18 august, începând cu ora 11:00 la Hanul Greweln, unde într-o atmosferă de poveste, vor putea participa la ateliere de sticlărie, olărit, pictură și artizanat destinate dezvoltării talentului artistic și creativității celor mici. Tot sâmbătă, 18 august, începând cu ora 17:00, la hanul Greweln, va avea loc cea de a patra ediție din cadrul spectacolelor de vară. Medieșenii sunt așteptați să petreacă o seară cu muzică folk și muzică de fanfară alături de Grupul Motto, Andrei Bucur, Krista Lurtz, Feri Teglaș, formația Dinamic și Fanfara Formusika, condusă de dirijor Viorel Mailat.

Seara Sănătății la Mediaș – informații utile și soluții pentru o viață sănătoasă și fericită

Anamaria Teglas și Happy-Blog.ro, vă invită miercuri, 22 august 2018, între orele 18:30-21:30, la Grădina de Vară Traube, la o seară a sănătății, unde te vei bucura de o cafea aromată, un ceai BIO, testări de produse și aproximativ o oră jumătate de bună dispoziție, informații utile și soluții pentru o viață sănătoasă și fericită! Fiecare participant la eveniment primește un cadou compus din: noul produs șampon cu usturoi și plante BIO Kräuter®, noul catalog Life Care și Jurnalul Fericirii (broșura cu promoțiile lunii). Accesul este gratuit pe baza rezervării locului la numărul de telefon 0742387976-Anamaria Teglas. Ce mai aștepți? Cheamă-ți și prietenii și bucurați-vă împreună de surprizele pe care vi le-au pregătit!

FOTO: Muzică tradiţională românească – într-un spectacol de excepţie de folclor la Hanul Greweln

Publicul medieșan, iubitor al muzicii populare a avut parte de o zi perfectă, dacă a ales să petreacă, ieri, 15 august, câteva ore, de Sfânta Maria, la un spectacol folcloric de excepție. A fost un e­ve­niment de succes, cetăţenii medieșeni, bucurându-se în număr foarte mare de concertul şi de atmosfera de adevărată sărbătoarea unde dansul popular, acompaniamentul instrumental s-au îmbinat cu interpretările vocale ale unor îndrăgiţi solişti de folclor. Evenimentul a avut loc la Hanul Greweln, iar spectacolul a fost susținut de nume sonore ale folclorului românesc. Rând pe rând pe scena amplasată în parcul hanului Greweln, au încântat asistenţa cu repertoriul şi calităţile vocale interpreţi de muzică populară, ansambluri folclorice şi grupuri vocale precum : Cornelia și Lupu Rednic, Ansamblul folcloric ,,Purtata” Mediaș, Ansamblul folcloric ,,Hora” din Ungheni, Grupul vocal ,,Pe Ulița satului” din Boian și soliștii Cristian Țăran, Ancuța Cozma, Marian Suciu, Bogdan Toma, Felix Gălan, Ciprian și Mihaela Istrate alături de Grupul instrumental ,,Ceterașii de pe Câmpie” și Sava Negrean – Brudașcu. Evenimentul a fost organizat de Primăria Mediaș. Mai multe fotografii găsiți AICI.

 

Vizionaţi filmul „La revedere acolo sus – Au revoir là-haut”, astăzi la Caravana TIFF din Mediaș

Pentru al treilea an consecutiv, proiectul Festivalului de Film Internațional Transilvania va cuprinde în traseul său prin țară și municipiul Mediaș. Astfel, Primăria Municipiului Mediaș vă invită în data de 14 și 15 august, în Piața Regele Ferdinand I, începând cu ora 21:30 să vizionați două producții cinematografice noi de excepție, unanim apreciate și premiate în cadrul festivalurilor din țară și străinătate. Astăzi, începând cu ora 21:30, sunteți așteptați în Piața Regele Ferdinand I să vizionați filmul „La revedere acolo sus – Au revoir là-haut”(2017), în regia lui Albert Dupontel, cu actorii Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne, Mélanie Thierry. Frumuseţea filmului La revedere acolo sus (Au revoir la-haut/See You Up There) este dată de relaţia de prietenie care îi leagă pe cei doi soldaţi din mijlocul evenimentelor, lăsaţi să se descurce pe cont propriu într-un Paris care abia aştepta să uite de privaţiunile din anii Primului Război Mondial, pentru a se bucura de plăcerile şi frivolităţile ce aveau să anticipeze strălucitorii ani nebuni. Această prietenie înfiripată între cei doi soldaţi care provin din lumi incompatibile devine oglinda unei Europe ce trăia între fastul hedonist al înaltei societăţi şi mizeria de la periferiile unde se înghesuiau adevăraţii eroi ai frontului, nevoiţi să îşi ducă traiul agonizant de pe o zi pe alta. Vizionare placută!

Astăzi, spectacol folcloric de excepție de Sfânta Maria la Hanul Greweln

Astăzi, 15 august, de Sfânta Maria, începând cu ora 16:00, sunteți așteptați la Hanul Greweln la un spectacol folcloric de excepție. Medieșenii care iubesc cântecul și dansul popular sunt așteptați să petreacă în zi de sărbătoare câteva ore în compania unor soliști renumiți și ansambluri de muzică populară. În deschiderea spectacolului pe scenă vor urca bine cunoscuții interpreți de muzică folclorică Cornelia și Lupu Rednic. De asemenea vor fi prezenți Ansamblul folcloric ,,Purtata” Mediaș, Ansamblul folcloric ,,Hora” din Ungheni, Grupul vocal ,,Pe Ulița satului” din Boian și soliștii Cristian Țăran, Ancuța Cozma, Marian Suciu, Bogdan Toma, Felix Gălan, Ciprian și Mihaela Istrate alături de Grupul instrumental ,,Ceterașii de pe Câmpie” și Sava Negrean – Brudașcu

Stand-up comedy cu Sergiu Floroaia, Cristi Popesco și Toma Alexandru, la City Hall Lounge din Mediaș

Trei comedianți care au reușit să se facă remarcați datorită originalității, vin la Mediaș pentru un super show de stand-up comedy. Este vorba despre Cristi Popesco, Alexandru Toma și Sergiu Floroaia. Spectacolul va avea loc vineri, 17 august 2018, de la ora 21:00, numai la City Hall Lounge. Prețul unui bilet este de 30 lei, iar dacă vi cu încă 5 prieteni un bilet este gratuit! Rezervări și informații găsiți la numerele: 0756591851 sau 0751871576. Cristi Popesco, Alexandru Toma și Sergiu Floroaia – un trio ce nu trebuie ratat.

Cristi Popesco este unul dintre cei mai apreciaţi comedianţi de one-liners din România, care susţine că a atins “apogeul” carierei sale când a apărut la Etno Tv. Prestaţia sa a devenit virală datorită celebrei replici: “Asta ar fi una dintre glume!“.

Alexandru Toma are peste opt ani de experienţă în stand-up, a filmat patru episoade de stand-up pentru Comedy Central Extra, a câștigat concursul King Gong la The Comedy Store din Londra și a participat, împreună cu Sergiu și Radu, la Edinburgh Fringe Festival – cel mai mare festival de comedie din Europa.

Sergiu Floroaia este cunoscut pentru one-liner-e, parodii muzicale și apariții la TV, inclusiv pe Comedy Central Extra. Sergiu a început să facă stand up la o seară de open mic la Cafe Deko în 2006. Acum este cunoscut, împreună cu Andrei Ciobanu, pentru viralele de pe Youtube și matinalul de la Kiss FM.

 

Vizionaţi filmul „România Neîmblânzită – Untamed Romania”, astăzi la Caravana TIFF din Mediaș

Pentru al treilea an consecutiv, proiectul Festivalului de Film Internațional Transilvania va cuprinde în traseul său prin țară și municipiul Mediaș. Astfel, Primăria Municipiului Mediaș vă invită în data de 14 și 15 august, în Piața Regele Ferdinand I, începând cu ora 21:30 să vizionați două producții cinematografice noi de excepție, unanim apreciate și premiate în cadrul festivalurilor din țară și străinătate. Astăzi, începând cu ora 21:30, sunteți așteptați în Piața Regele Ferdinand I să vizionați filmul „România Neîmblânzită – Untamed Romania” (2018), în regia lui Thomas Barton-Humphreys și narat de Victor Rebengiuc. În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent. Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Personajele principale sunt animalele care luptă pentru supraviețuire de-a lungul celor patru anotimpuri, înfruntând pericole la tot pasul. Iar România Neîmblânzită va dezvălui toate aceste povești incredibile. Vizionare placută!

Concert-improvizație cu Andrei Kivu, Călin Torsan, Vasile Cristian Gherghel şi Moody Alien

Stagiunea de concerte „Orgelsommer 2018” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Mediaş vă invită la un concert-improvizație cu Andrei Kivu, Călin Torsan, Vasile Cristian Gherghel şi Moody Alien, vineri, 17 august 2018, de la ora 19:00 la Biserica Evanghelică Sf. Margareta din Mediaş.
Andrei Kivu – violoncel, shakuhachi, trompetă, drâmbă, midi-cello*, harmonic singing
Călin Torsan – voce, fluiere, clarinet, saxofon alto
Vasile Cristian Gherghel – chitară bas, electronics
Moody Alien – idiophonic & other sounds, programming
* instrument construit ca o comandă specială de către lutierul israelian Shmil Frankel și echipat cu sistemul MIDI original, inventat de Mihai Ionescu, fondatorul Doze.ro.
Evenimentul este sprijinit financiar oferit de: Martin-Luther-Bund şi Primăria Mediaş.
Partener: Meditur.
Intrarea este liberă!

Concert cu formația Dinamic Band din Mediaș la Prohibition Pub

Formația Dinamic Band din Mediaș, va susține un concert, miercuri, 15 august 2018, începând cu orele 21:00 la Prohibition Pub situat pe strada Stephan Ludwig Roth nr. 1. Suport artiști: 15 lei. Rezervări și informații găsiți la numărul de telefon: 0726656158. Formația Dinamic Band a luat ființă la finele anului 2017, și este formată din: Mihai Dan-clape, Tibi Juchi-chitară, Ioan Muntean-bas, Bogdan Pepene-baterie, Mircea Hodârnău-chitară. Dinamic Band înseamnă 5 muzicieni experimentați, pe care i-a unit pasiunea pentru muzica bună, pe care o cântă întotdeauna cu plăcere, abordând un repertoriu vast de coveruri care acoperă segmentul “pop-rock-blues”.