Home » Archive for "EVENIMENTE"

Expoziție temporară “Păsări din Mediaș și împrejurimi” la Muzeul Municipal

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret propune publicului interesat o nouă expoziție temporară, intitulată “Păsări din Mediaș și împrejurimi”, deschisă la sediul Muzeului Municipal Mediaș începând cu data de 9 decembrie 2019. Prin specimenele naturalizate selectate din colecția Muzeului Municipal Mediaș, se dorește realizarea unei incursiuni în tainele avifaunei medieșene. Cele peste 60 de specii de păsări selectate includ specii comune, dar și păsări rar sau foarte rar întâlnite în zona Mediașului. Publicul vizitator are ocazia de a admira unele dintre cele mai frumoase păsări sălbatice, precum pescărușul albastru, grangurul și prigoria. Păsările au fost structurate expozițional în funcție de habitatul în care acestea pot fi întâlnite. Expoziția temporară “Păsări din Mediaș și împrejurimi” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Municipal, strada Mihai Viteazu, numărul 46, până în data de 20 iunie 2020.

 

Acțiune de strângere de fonduri pentru finalizarea acoperișului Bisericii din Ațel

Parohia Ortodoxă Atel împreună cu Asociația Vise Îndrăznețe și Primăria Comunei Ațel organizează un eveniment pentru strângere de fonduri, intitulat sugestiv „A venit din nou Crăciunul”. Practic, toți cei care doresc să ajute la finalizarea lucrărilor acoperișului Bisericii Ortodoxe Ațel, aflată momentan în construcție, persoane fizice sau firme, sunt invitați la un spectacol de colinde, susținut de Corul Bărbătesc „Voievozii Munților” din Covasna lui Decebal, condus de preotul Vasile Antonie Tămaș. Cei prezenți vor asculta cuvântul de învățătură din partea preoților Vasile Antonie Tămaș și respectiv Inocențiu Cândea.
„Nădăjduim că vom fi în număr cât mai mare, în așa fel încât, dacă am pune fiecare câte o țiglă, lăcașul de cult ar fi acoperit. Să colindăm, să dăruim, acesta e spiritul Crăciunului. Vino alături de noi și bucură-te de grupul de colindători din Covasna!”, este mesajul organizatorilor. Acțiunea are loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 17:00, în Căminul Cultural Ațel.

 

Lista concurenților admiși la festivalul concurs de muzică folk “Mediaș Cetate Seculară” ediția a 36-a

Asociația culturală „Mediaș Cetate Seculară” în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș organizează în perioada 13-14 decembrie 2019 cea de-a 36-a ediție a festivalului concurs de muzică folk “Mediaș Cetate Seculară”. Înscrierile pentru acest concurs au început în data de 16 noiembrie, data limită pentru înscriere fiind ziua de 2 decembrie. Înscrierea pentru etapa de preselecţie s-a făcut completând formularul de participare şi transmiterea obligatorie prin e-mail, a înregistrării audio ca şi demo a cântecelor prezentate în concurs, în format MP3. După o selecţie atentă pe baza demmo-urile primite prin e-mail lista celor acceptaţi în concurs este:
1. Casian Dîmb – Iermata
2. Maria Matean – Bistriţa
3. Sergiu Pârvulescu – Vulcan
4. Diana Porca – Bistriţa
5. Duet Folk Om Bun – Rupea
6. Claudiu Alexandru Gogoşeanu – Craiova
7. Ana-Maria Filip – Iaşi
8. Tudor Cosma – Sibiu
9. Daria Boghean – Târgu Neamţ
10. David Gojkovic – Mangalia
11. Grupul “Peste Generaţii” – Craiova
12. Marius Barbu – Buşteni
Evenimentul va avea loc la Sala Traube din Mediaș după următorul program, iar intrarea este liberă:
Vineri 13 decembrie, ora 17:00 – Sala Traube
– Concurs
– Florian Sprînceană – laureat festival 2018
– Grupul folk Motto
– Țapinarii
Sâmbătă 14 decembrie, ora 11:00 – Restaurant Select
Lansare album: „A 7-a treaptă”, Walter Ghicolescu
Sâmbătă 14 decembrie, ora 18:00 – Sala Traube
– Gala Laureaților
– Cristian Buică
– Walter Ghicolescu
– Adrian Bezna
– Sunt un frate tanăr
În onoarea Florian Pittiș (Dorin Andone | Vlady Cnejevici | Teo Boar)

 

FOTO: Sute de medieșeni au fost prezenți în centrul istoric la deschiderea oficială a Sărbătorilor de Iarnă

Municipiul Mediaș a îmbrăcat straiele de sărbătoare, unde a început deja să se simtă magia Crăciunului. Și cum sărbătorile trebuie să aducă lumină în sufletele noastre, sâmbătă seara au fost aprinse luminițele de Crăciun, startul festivităților fiind dat de deschiderea patinoarului. În zona centrală, dar şi pe străzile principale au fost montate ghirlande, plase luminoase şi diferite figurine. Astfel, au fost montate traversări între stâlpi și ghirlande, figurine, plase luminoase, precum și panouri luminoase cu inscripția „La mulți ani!” la intrările în oraș și în Piața Corneliu Coposu. De asemenea, în Piața Regele Ferdinand I a fost montat un brad natural de 12 metri. Acesta a fost donat de către o persoană care a dorit să rămână anonimă. Pe scena din Piața Regele Ferdinand I au urcat, elevi ai Clubului Copiilor din oraș, dar și nume cunoscute ale muzicii românești: Reea, Compact, Dinamic și Smiley. Sute de copii au fost prezenți la deschiderea patinoarului din centrul orașului, intrarea fiind liberă. Iar Trupa Oaki a avut grijă ca copii prezenți la patinoar să zâmbească și să se distreze prin intermediul unor spectacole pe gheață. Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiți AICI.

 

 

Concert extraordinar de Crăciun cu orchestra Vienna Opera Company la Mediaș

Medieșenii sunt așteptați la un concert extraordinar de Crăciun. Concertul este programat în data de 11 decembrie de la ora 18:00, la Sala Traube, și este susținut de către compania de operă din Viena, care va aduce la Mediaș o serie de soliști internaționali cum ar fi basul Theodore Coresi, Catarina Lal şi Lucia Kim care vor inter­preta din creaţ­ia vieneză a lui Johann Strauss. Soliștii din cadrul Vienna Opera Company vor susține astfel la mijlocul săptămânii viitoare un concert deosebit de colinde, la care sunt așteptați cât mai mulți medieșeni. În cadrul spectacolului vor fi colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional, muzică vieneză din creaţia lui Johann Strauss şi Robert Stolz, romanţe şi şlagăre nemuritoare.

 

Primăria Municipiului Mediaș a acordat Diploma de apreciere rezidenților și angajaților Cito Mediaș

În data de 5 Decembrie a fost Ziua Voluntariatului iar Primăria Mediaș a dorit să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în activitățile desfășurate de municipalitate în anul 2019. În calitate de inițiator Cito Mediaș a derulat în anul 2019, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș două proiecte : ”Crosul Bucuriei” ediția a-IV-a și Concertul de muzică ușoară ”Uniți prin muzică”. De asemenea rezidenții și angajații Cito Mediaș au fost alături de municipalitate și voluntarii medieșeni la acțiunile : Ora Pământului, Marșul pentru Viață, Noaptea Muzeelor, Crosul Binder, Săptămâna Națională a Voluntariatului, Ziua Iei, Mediaș Bike Marathon, Ziua Vârstnicului la UAMS, Let′ s do it Mediaș. Rezidenții și angajații s-au implicat activ în activitățile de voluntariat din centru sau din comunitate. În semn de recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată în anul 2019 Primăria Municipiului Mediaș a acordat Diploma de apreciere rezidenților și angajaților Cito Mediaș.

 

Programul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Mediaș Cetate Seculară” ediția a 36-a

Primăria Municipiului Mediaș în parteneriat cu Asociația culturală Mediaș Cetate Seculară organizează în perioada 13 – 14 decembrie 2019 cea de-a 36-a ediție a festivalului concurs de muzică folk “Mediaș Cetate Seculară”. Evenimentul va avea loc la Sala Traube din Mediaș după următorul program, iar intrarea este liberă:

Vineri 13 decembrie, ora 17:00 – Sala Traube
– Concurs
– Florian Sprînceană – laureat festival 2018
– Grupul folk Motto
– Țapinarii

Sâmbătă 14 decembrie, ora 11:00 – Restaurant Select
Lansare album: „A 7-a treaptă”, Walter Ghicolescu

Sâmbătă 14 decembrie, ora 18:00 – Sala Traube
– Gala Laureaților
– Cristian Buică
– Walter Ghicolescu
– Adrian Bezna
– Sunt un frate tanăr
În onoarea Florian Pittiș (Dorin Andone | Vlady Cnejevici | Teo Boar)

Sponsori și susținători: Sindicatul Liber Transgaz, Deocon, Konsta Splendid, Raema, Meditur SA Mediaș, Jolie Mediaș, Contrast Publicitate, Digital Tree Marketing, Tomy & Andy Trans / Transport Marfă Mediaș.
Parteneri media: Nova Tv Mediaș, Mediaș News Blog, Radio Ring Mediaș, Radio Mediaș 725, Obiectiv Media, Ora de Mediaș, Monitorul de Mediaș, Feri Teglas Blog, Mediaș News, Mediaș Live.

 

Gala Voluntarului 2019. Asociații, instituții de învățământ și persoane fizice au fost premiate și felicitate la primărie

Gala Voluntarului este un eveniment ce aduce în prim plan voluntarul și sărbătorește meritele acestuia. Organizații și instituții, presă, parteneri strategici și voluntari se adună sub umbrela unui moment de celebrare a voluntariatului. O dată pe an voluntarii sunt cu adevărat aplaudați și poveștile lor sunt auzite la Gala Voluntarului, într-un eveniment ce are două componente organizatorice: premierea câștigătorilor și recunoașterea publică a inițiativelor de voluntariat cu impact. Primăria Municipiului Mediaș a organizat joi, 5 decembrie 2019, Gala Voluntarului. Aproximativ 100 ONG-uri, Asociații, Instituții de învățământ și persoane fizice au fost premiate și felicitate pentru implicare în organizarea și desfășurarea evenimentelor culturale, sociale și sportive organizate pe parcursul anului 2019 de către Primăria Municipiului Mediaș.

 

Clubul lui Miki Mediaș prezintă povestea lui Grinch. Acțiunea se va desfășura pe patine în cadrul evenimentului ”Magia Sărbătorilor”

Sâmbătă, 7 decembrie, în cadrul evenimentului ”Magia Sărbătorilor” Clubul lui Miki Mediaș prezintă povestea lui Grinch, cel care a furat Crăciunul. Acțiunea se desfășoară pe patine și povestea îl prezintă pe Grinch, care e ursuz și supărat tot timpul și nu îi place Crăciunul. Astfel plănuiește să fure toate cadourile și să distrugă frumoasa sărbătoare. Un copil cu suflet nobil, micuța Cindy, este singura care reușește să vadă partea bună a lui Grinch. Oare va reuși să pătrundă în sufletul lui și să îl schimbe? Dacă vreți să aflați răspunsul, haideți cu mic cu mare mâine, 7 decembrie, în Piața Regele Ferdinand I începând cu ora 12:00. Intrarea pe patinoar este liberă!

 

Smiley, Compact, Reea și Dinamic deschid Sărbătorile de Iarnă, la Mediaș

Se anunță concerte explozive în seara zile de 7 decembrie, când la Mediaș va fi deschis oficial sezonul Sărbătorilor de Iarnă. Elevii Clubului Copiilor din Mediaș, Smiley, Compact, Reea și formația locală Dinamic vor concerta în data de 7 decembrie pentru a marca deschiderea celei mai frumoase perioade din an, a Sărbătorilor de Iarnă. Tot în aceeași seară va fi aprins iluminatul festiv, la ora 17:00 cu ocazia sărbătorilor și patinoarul. Pomul de Crăciun care va fi împodobit de municipalitate și patinoarul artificial vor fi amplasate în centrul istoric al orașului, respectiv în Piața Regele Ferdinand I, la fel ca anul trecut. În acest fel, medieșenii vor avea o surpriză plăcută și în această iarnă. Amatorii de patinaj din Mediaș vor putea folosi patinoarul artificial începând din 7 decembrie. După ce anii trecuţi au avut parte de un patinoar artificial, tinerii medieşeni vor avea aceeaşi surpriză şi în acest sezon rece. Responsabilii primăriei au amenajat un patinoar artificial în Piaţa Regele Ferdinand I. Reprezentanţii municipalităţii au făcut toate demersurile pentru ca şi în acest an oraşul să aibă un patinoar artificial în centrul istoric al orașului. Este vorba despre un patinoar de 600 de metri pătraţi, unde vor fi spectacole pe gheață, susținute de Trupa Oaki și Clubul lui Miki. Nu ratați un eveniment extraordinar!

 

 

FOTO: Ziua Naţională a României a fost marcată duminică la Mediaș. Paradă militară emoționantă

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în municipiul Mediaș, unde Primăria Mediaș a pregătit mai multe evenimente pentru toți cei prezenți în Piața Corneliu Coposu. Programul zilei a început la ora 10:15 și a inclus lansări de carte, sesiuni de comunicări științifice precum și dezvelirea monumentului ridicat în memoria deținuților politici, strămutaților, deportaților și refugiaților. Programul artistic a fost susținut de către artiști, formații și ansambluri reprezentative ale zonei Târnavelor și Mureșului, respectiv Ciprian și Mihaela Istrate, Bogdan Toma, Cristian Roman, Veta Biriș, Ansamblul folcloric “Purtata” Mediaș și Grupul instrumental “Ceterașii de pe Câmpie”. În jurul amiezii a avut loc și parada militară. Sute de oamenii au prezenți în Piața Corneliu Coposu și au așteptat cu sufletul la gură parada militară. Parada militară de defilare cu trupe și tehnică s-a desfășurat pe str. C-tin Brâncoveanu și strada Mihai Eminescu. La acest ceremonial militar au luat parte efective importante compuse din cadre militare ale Garnizoanei Mediaș, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Inspectoratului de Jandarmerie Sibiu, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Poliția Locală Mediaș și Detașamentul de Roșiori, reprezentând Cavaleria Română din Primul Război Mondial. Cadrele militare au fost însoțite de tehnica de luptă și intervenții specifică, iar pe perioada desfășurării ceremonialului militar de defilare cerul Mediașului a fost survolat de elicoptere PUMA și aeronave de luptă MIG Lancer aparținând Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Mai multe fotografii de la acest superb eveniment găsiți AICI.