Home » Archive for "EVENIMENTE"

Miercuri va fi inaugurat biroul pentru permise și înmatriculări auto din Mediaș

Centrul de examinare teoretică pentru permise și biroul de înmatriculări auto vor funcționa de miercuri, 17 octombrie, la Mediaș. Inaugurarea oficială a biroului este programată pentru miercuri dimineața, iar în acest fel, medieșenii și locuitorii zonei de nord a județului, nu vor mai trebui să meargă până la Sibiu pentru a susține examenul teoretic pentru permisul de conducere, sau pentru a-și înmatricula autoturismele. Lucrările pentru amenajarea Centrului local de examinare teoretică a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere în municipiul Mediaş au fost finalizate, clădirea fiind predată anul trecut Prefecturii Sibiu. Spaţiul de la Mediaş, cu o suprafaţă utilă de 135 de metri pătrați în care va funcționa centrul a fost modernizat exclusiv cu bani de la bugetul local al Primăriei Mediaş, valoarea totală a proiectului fiind de 142.032 lei, cu TVA inclus. Centrul pentru Permise Auto de la Mediaș va funcționa în imobilul situat pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru numărul 17 și va deservi cetățenii din zona de nord a județului Sibiu, respectiv municipiul Mediaș, orașele Dumbrăveni și Copșa Mică și comunele Șeica Mică, Șeica Mare, Micăsasa, Axente Sever, Moșna, Dârlos, Bazna, Blăjel, Brateiu, Biertan, Ațel, Alma, Hoghilag, Laslea, Tîrnava și Valea Viilor.

Spectacole ecvestre, muzică și zeci de alte activități atractive la prima ediție Dracula Horse Festival!

În inima Transilvaniei, nu departe de Sighișoara, înconjurați de peisajele de poveste de la Domeniul Dracula Daneș, va avea loc în perioada 20 – 21 octombrie 2018 prima ediție „Dracula Horse Festival”. Un sfert de secol a trecut de când porțile domeniului au fost deschise pentru vizitatorii din întreaga lume, iar acest festival reprezintă un mod aparte de celebrare a celor 25 de ani de activitate. În mijlocul naturii, înconjurați de boemele peisaje transilvănene, sunteți invitați ca timp de două zile să vă reconectați cu natura și să vă bucurați de liniștea ținuturilor. La acest festival, personajele principale vor fi caii, făpturile fantastice și mitologice care de-a lungul timpului și-au dovedit măiestria, eleganța și loialitatea. O serie de evenimente dedicate lor vor avea loc în cele două zile de festival, de la spectacole ecvestre până la ateliere de dresaj sau potcovit. Cei prezenți la evenimente se vor putea bucura acrobații pline de suspans, numere de dresaj din înalta școală spaniolă, concerte, simpozioane și ateliere. Nu numai voi, pasionații de cai și călărie, sunteți așteptați la Domeniul Dracula Daneș în cele două zile de sărbătoare, ci toți cei care vă doriți ca timp de două zile să vă redescoperiți, să uitați de activitățile cotidiene și să vă bucurați de concertele simfonice, degustările de vin, plimbările cu trăsura și de celelalte activități din festival sau pur și simplu să vă bucurați de zilele liniștite de toamnă și de peisajele mirifice transilvănene. Domeniului Dracula Daneș i s-a dus departe vestea ca fiind un loc special din inima Transilvaniei. Magia locului, artiștii prezenți la eveniment, spectacolele de acrobatică ecvestră, frumusețea caiilor și peisajele zonei par a fi numai câteva din ingredientele principale pentru o nouă experiență de festival. Un festival care își propune să ne aducă mai aproape de natură, să experimentăm lucruri noi, să descoperim magia zonelor transilvănene și să ne bucurăm de momentul prezent. Biletele pentru eveniment pot fi cumpărate de pe site-ul www.dracul.ro sau de pe site-urile partenerilor: www.entertix.ro și iabilet.ro.
Prețuri: 89 lei/ zi și 139 lei/abonament.
Pachete speciale pentru familie: copii de cel mult 7 ani, însoţiţi de părinţi au intrare gratuită, iar cei cu vârsta între 7-14 ani au reducere de 50%. Biletele pentru copii pot fi cumpărate numai de la locație ( Domeniul Dracula Daneș).
Un weekend plin, un weekend de familie, în mijlocul naturii, înconjurați de frumoșii cai, multe activități creative și atractive. Acesta este weekendul 20 – 21 octombrie 2018 la Domeniul Dracula Daneș!

„Interferențe Temporare” – o expoziție inedită de arte vizuale la Muzeul Municipal din Mediaș

În perioada 12 octombrie – 9 noiembrie simezele Muzeului Municipal Mediaș vor găzdui un proiect artistic deosebit, realizat de un grup de tineri artiști plastici medieșeni, elevi și studenți ai liceelor și facultăților de arte plastice. Elementul de noutate constă în depășirea cadrului tradiționalist, al unei expoziții omogene și uniforme în privința tematicii propuse și a mediului artistic al lucrărilor. În schimbul acesteia, tinerii artiști ne propun o abordare care reunește creații din diferite medii artistice, precum pictură, desen, fotografie ce tratează subiecte aparent diferite însă de o mare actualitate în arta contemporană, toate având un element comun, anume trecerea timpului. Vor expune: Cristina Deva, Marius Fodor, Alexandru Lunceanu, Georgiana Popa, Mihai Rătescu, Monica Rusu, Ana Maria Surdu și Sorin Pănăzan. Vă invităm cu drag la vernisajul expoziției, care va avea loc vineri, 12 octombrie 2018, de la ora 17:00, la Muzeul Municipal Mediaș.

Au început pregătirile pentru cea de-a șasea ediție a Zilei Recoltei în Comuna Tîrnava

Locuitorii Comunei Tîrnava vor marca la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a șasea ediție a Zilei Recoltei. Cu această ocazie, gospodinele îşi vor putea umple cămările cu produse comercializate la preţ de producător. Programul evenimentului este presărat cu activităţi pentru toate gusturile. De la expoziţii de animale și produse tradiționale, până la concursuri de toamnă, cel mai așteptat fiind în fiecare an „Ceaunul Tîrnavei”, unde cei mai pricepuți bucătari se vor întrece la pregătirea celui mai bun ceaun. Un alt concurs așteptat de către localnici este “Cel mai bun vin din Tîrnava”, însă nu vor lipsi standurile cu legume şi fructe ale producătorilor locali sau din judeţ, dar nici programul artistic care va fi susţinut de interpreţi precum: Alin & Natalia Matyas, Costel Popa, Ina Ioana Todoran sau Ansamblul folcloric „Vânători – Târnava” din Târgu Mureș. Ziua se va încheia cu tradiționalul foc de tabără, la care sunt așteptați cât mai mulți localnici.
Programul Zilei Recoltei / Duminică, 14 octombrie 2018:
Ora 10:00 – Expoziție de animale și produse tradiționale – START “CEAUNUL TÎRNAVEI”
Ora 13:00 – Deschiderea oficială
Ora 14:00 – Concursuri de toamnă
Lucrări tematice de toamnă – Liceul Tehnologic “Stănescu Valerian”
Concursul “Cel mai bun vin din Tîrnava”
Ora 16:00 – Muzică populară – Costel Popa
Ora 17:00 – Muzică populară – Alin & Natalia Matyas
Ora 18:00 – Ansamblul folcloric „Vânători – Târnava” – din Târgu Mureș
Ora 19:00 – Muzică populară – Ina Ioana Todoran
Ora 20:00 – Foc de tabără
Ora 22:00 – Închiderea evenimentului

Sâmbătă și duminică medieșenii sunt așteptați la „Zilele Recoltei Mediaș”

Petrecere mare weekend-ul acesta în Mediaș, în Piața Corneliu Coposu, sâmbătă 6 octombrie și duminică 7 octombrie, cu show-uri gastronomice inedite, surprize și concursuri pe cinste și spectacole muzicale pentru toate gusturile! Festivalul „Zilele Recoltei Mediaș” aduce cei mai în vogă artiști și un tezaur de bunătăți culinare, un spectacol al toamnei, specific sezonului recoltei!
Dăm start petrecerii sâmbătă, 6 octombrie, cu un recital extraordinar care va ajunge direct la sufletele voastre, cu doi artiști foarte îndrăgiți, Cătălin Doinaș și Adina Roșca, urmând ansamblul Florile Târnavelor și recital Cosmina Fulea. Benone Sinulescu va urca pe scenă în fața dumneavoastră, cu un spectacol deosebit de petrecere, seara fiind încheiată cu recitalul frumoaselor artiste Bambi, după care am pregătit pentru toți tinerii petrecăreți un program de clubbing alături de DJ Killer & MC Darius!
Tot sâmbătă, încă de dimineață, surprizele se țin lanț: în cadrul concursului „Gospodarul pieței”, va fi premiat cel mai frumos stand expozițional cu legume de toamnă, concursuri pentru cei mici de sculptat dovleci, demonstrații de stors mustul în lin tradițional și zdrobitul strugurilor în picioare, de către tinere fete îmbrăcate în port popular, iar în cadrul concursului „Cămara de toamnă” se va premia cel mai frumos borcan cu murături, care se va expune ulterior în piață, cea mai gustoasă și ingenioasă rețetă de zacuscă, și preparatul magiunului de prune în mod tradițional, după rețetă tradițională.
Ziua de duminică, 7 octombrie o vom aloca preparatelor de toamnă, show-urilor culinare inedite pregătite încă de la prima oră, tocană de batal la ceaun, berbecuți la proțap, iar seara ne va aduce mega surprize! Deschidem seria spectacolelor cu un program folcloric deosebit, susținut de îndrăgiți artiști ai zonei, ansamblul folcloric Purtata Mediaș și ansamblul folcloric Cununa Blăjelului, urmând un recital al formației Dinamic Band Mediaș, după care Ina Todoran și Maria Butilă ne vor oferi recitaluri de excepție. O altă surpriză va fi îndrăgitul artist Ion de RO-Mania, cu un concurs de karaoke atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, și încheiem glorios cu o mare surpriză pentru voi toți un recital extraordinar Puiu Codrenu, cei mai tineri continuând petrecerea alături de DJ Killer & MC Darius!
Pe lângă toate aceste surprize, vor fi prezenți zeci de comercianți veniți din toate colțurile țării ce vă vor oferi cele mai gustoase preparate, fructe, legume, dulciuri și dulcețuri, cărnuri aromate, un tezaur de bunătăți culinare. Nu vor lipsi nici meșterii populari prezenți la eveniment cu minunate exponate lucrate manual, artizanat de Corund, ceramică, hand-made, produse textile, marochinărie, etc. Intrarea este liberă!

Muzeul Gazelor Naturale organizează astăzi evenimentul ,,Circulă în siguranță!”

Muzeul Gazelor Naturale organizează în colaborare cu Poliția Rutieră Mediaș, astăzi, 3 octombrie, începând cu ora 11:00, evenimentul ,,Circulă în siguranță!”. Nesupravegherea copiilor de către persoanele responsabile, asociată cu neatenția sunt factori care pot produce reale tragedii. Copiii devin victime ale accidentelor rutiere din cauze minore cum ar fi: trecerea prin locuri nepermise sau fără vizibilitate, deplasarea neregulamentară pe drumurile fără trotuar sau poteci laterale. Este o acțiune de responsabilitate socială educațională dedicată elevilor claselor primare din cadrul Școlii Gimnaziale nr.7, în care cadrul căreia, reprezentanții Poliției Rutiere Mediaș, vor susține o sesiune de informare cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu prezintă la Mediaș, piesa de teatru ,,Oscar și Buni Roz”

Actrița Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, Diana Fufezan vine la Mediaș în 1 octombrie, de la ora 17:45, la Sala Traube cu spectacolul ,,Oscar și Buni Roz”!
,,Oscar și Buni Roz este un spectacol de suflet prin mesajul pe care îl transmite, este întâlnirea cu un text de mare valoare, apoi o mare provocare actoricească și în același timp șansa de a dărui și a împărtăși publicului toate aceste valori și repere universale conținute în text. O mare bucurie a sufletului și a minții”, declară actrița.
De 15 ani îndrumă destinele studenților actori din cadrul Departamentului de Artă Teatrală a Facultății de Litere și Arte din Universitatea Lucian Blaga Sibiu și ocupă funcția de Conferențiar Univ Dr. în cadrul Departamentului. De-a lungul anilor a reprezentat Universitatea sibiană la diverse Festivaluri studențești internaționale de teatru și se mândrește că munca studenților a fost răsplătită cu premii de grup și individuale. Alături de colegii ei din Teatrul din Sibiu, a promovat teatrul românesc peste hotare, reprezentând Sibiul și România la prestigioase Festivaluri Internaționale de Teatru pe toate meridianele lumii, obținând premii importante, contribuind la imaginea bună a culturii românești pe plan international.
De asemenea, face parte din distribuția spectacolelor de teatru apreciate și premiate în România. Cu sprijinul Teatrului Național Radu Stanca Sibiu a realizat un proiect de prezentare de spectacol pentru comunitățile românești din Japonia, China, Luxembourg, proiect pe care dorește să îl extindă pentru comunitățile românești din cât mai multe țări ale lumii. S-a implicat în viața socială prin diverse recitaluri de poezie oferite Căminelor pentru persoane vârstnice, Căminelor pentru copii orfani, prin activități pentru copii din grădinițe și spectacole pentru acțiuni caritabile.

Concurs de creație și foto de Ziua Mondială a Animalelor organizat de Asociația Dianthus

În 4 octombrie se sărbătorește „Ziua Mondială a Animalelor”. Obiectivul acestei zile este de a mobiliza oamenii spre activități și acțiuni care să aducă un viitor mai bun pentru animale, să contribuie la protecția acestora și la o relație armonioasă între animale și oameni. Cu această ocazie, Asociația Dianthus invită elevii școlilor generale din Mediaș la un concurs de creație cu tema „Oameni și animale în armonie”. Concursul de creație constă în realizarea de desene pentru clasele 1-4, desene și esee pentru clasele 5-8. Din 28 septembrie până în 3 octombrie concursul este deschis școlilor generale din Mediaș, iar în 4 octombrie se vor centraliza și juriza de către membrii asociației. Cele mai bune 40 de lucrări vor fi premiate cu o excursie la Grădina Zoologică/Ferma de animale la o dată stabilită ulterior.
Persoana de contact: Feri Teglas-0744828120, contact@dianthus-medias.ro
Concurs organizat în cadrul proiectului „Calendarul Verde” implementat cu sprijinul Romgaz S.A și Muzeul Gazelor Naturale Mediaș.

Concurs foto de Ziua Mondială a Animalelor

Animalele de companie ne aduc multă bucurie în viață! Vrem să vă cunoaștem animalele preferate și să vă premiem pentru asta! Trimite, între 28 septembrie și 3 octombrie fotografia cu tine și animalul tău preferat precizând numele tău și al lui/ei la adresa contact@dianthus-medias.ro. În 4 octombrie, de Ziua Mondială a Animalelor, le publicăm într-un album pe pagina noastră de Facebook iar primele 3 fotografii care obțin cele mai multe aprecieri (like-uri) în perioada 4-10 octombrie câștigă un voucher de cumpărături de 300 lei la PET SHOP Sani-Vet Mediaș și 2 premii constând în servicii medicale oferite de Cabinet veterinar Sani-Vet Mediaș. Concurs organizat în cadrul proiectului „Calendarul Verde”, implementat cu sprijinul Romgaz.

Festivalul de Vin și Gastronomie la Mediaș – startul unei aventuri pe cinste

În perioada 21-23 septembrie, în vechea Metropolă de Vin a Transilvaniei a avut loc un eveniment de înaltă ținută în cadrul căruia istoria s-a împletit cu prezentul în cea mai mare degustare în aer liber din oraș a ultimilor 69 de ani. Prin eforturi conjugate a trei organizații neguvernamentale, în parteneriat cu Consorțiul Sibiu 2019 – Regiune Gastronomică Europeană, autoritățile locale și regionale, Piața Regele Ferdinand I din Mediaș s-a transformat într-un loc magic, în care participanții au putut degusta licoarea lui Bachus de la cele 17 mărci prezente, savura preparate alese ale diviziei culinare Master of Flames în frunte cu Chef Marius Rafa și Chef Radu Zărnescu și asculta acorduri ale artiștilor consacrați sau în ascensiune, pe care organizatorii au ales sa îi promoveze. Invitat special care a onorat acest eveniment a fost baroneasa Ileana von Kripp, nepoata Prințului Barbu Știrbey și soția baronului Jakob von Kripp, care a ales să servească personal pe cei care au dorit să deguste vinurile alese din domeniul viticol de la Drăgășani al vechii familii Știrbey. De asemenea, dânsa a povestit participanților legăturile pe care care le-a avut Prințul Știrbey cu istoria viticolă a zonei.
Organizatorii: Asociația Culturală Pusteblume Mediaș, Asociația Ardealul Mediaș și Asociația Locului Natal Mediaș mulțumesc partenerilor: Primăria Municipiului Mediaș, Consorțiul Sibiu 2019 – Regiune Gastronomică Europeană, Forumul Democrat German, precum și sponsorilor și partenerilor media care pot fi găsiți la adresa www.metropoladevin.ro.
Informații suplimentare și transmisiile live se găsesc pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/WeinfestMedias 
Mulțumim pe aceasta cale tuturor participanților la eveniment pentru eleganța și căldura de care au dat dovadă și în speranța că ne vom revedea și anul viitor, vă salutăm cu drag!

Vinul Ambrosi a revenit la Mediaș cu ajutorul d-nei Ileana von Kripp, descendenta Principelui Stirbey

O nouă pagină de istorie s-a întors în timpul Weinfest Mediaș printr-un eveniment deosebit, s-a refăcut încă o parte a adevărului istoric și marca Ambrosi a revenit la Mediaș cu ajutorul d-nei Ileana von Kripp, descendenta Principelui Stirbey. Cu acesta Ambrosi a fost asociat la pepinierele de la Buftea la începutul anului 1900. De asemenea ne-a onorat cu prezența d-l Ambrosi Gerhard Michael al VII-lea, descendent al familiei Ambrosi. Vin Fetească Regală, soi care a fost denumit astfel de către Ambrosi în 1929, ediție de colecție limitată-750 de sticle a fost lansat cu această ocazie cu vechea etichetă Ambrosi restilizată și actualizată, și vinificat la domeniul viticol de la Drăgăsani al vechii familii Stirbey. Ambrosi a fost unul din pionierii replantării viței de vie în Europa anilor 1900, când Filoxera a decimat viile continentului. Ambrosi a fost Președintele Asociațiunii Viticole Săsești din Transilvania, a deținut Pepinierele de la Aiud, actuala Stațiune de Cercetare și Dezvoltare pentru Vinificație de la Blaj, depozitele de vin de la Mediaș și a fost asociat al Principelui Stirbey la Pepinierele de la Buftea. Astfel el a pus umărul la replantarea Transilvaniei, și împreună cu Principele Stirbey, a Țării Romanssti și a Țărilor Baltice.