Emil Mara este omul care cunoaşte cel mai bine suprafaţa de joc a stadionului din Mediaş şi avertizează conducerea echipei că aceasta ar putea fi distrusă la finalul campionatului.
Oficialii Gazului au fost de acord să le închirieze arena celor de la „U” Cluj pentru cele 6 jocuri din finalul campionatului. Socotelile şefilor pot fi însă stricate de starea gazonului. Acesta a fost schimbat toamna trecută, iar administratorul stadionului spune că iarba nu este încă fixată în pământ. „Covorul de iarbă a fost adus din Austria, iar perioada lui de vegetaţie este primăvara, când trebuie să prindă rădăcini. Deocamdată, stă doar pe nisip şi din acest motiv se mai rupe la meciuri”, explică Emil Mara. Astfel, cele 12 partide ce urmează să se joace în decurs de 45 de zile, până la finalul campionatului, ar putea distruge gazon arenei din Mediaş.
„Era recomandat să fie ferit în această perioadă. O să fie uzură mare, dar sperăm să reziste. Nimeni nu poate garanta însă că aşa va fi, dar vom afla după 3-4 meciuri”, a explicat Mara.
Varianta 2: Bistriţa
În condiţiile în care numărul mare de meciuri într-un timp scurt va afecta gazonul de la Mediaş, clujenii iau în calcul şi varianta de a încheia campionatul la Bistriţa, acolo unde au jucat şi meciul cu Unirea Urziceni. De altfel, Jean Pădureanu a dezvăluit că oficialii lui „U” l-au întrebat dacă îi mai poate găzdui pe terenul Gloriei. „Suntem în discuţii cu „U” Cluj pentru ca ei să mai joace la Bistriţa, dar încă nu este nimic sigur. Noi îi aşteptăm cu braţele deschise”, a spus Jean Pădureanu.
De ce dispune gazonul din Mediaş:
– covor de iarbă adus din Austria
– irigare automată
– încălzire prin cabluri de curent
– drenaj care rezistă la 100 de litri de apă pe metru pătrat
Meciurile care ar trebui să se joace la Mediaş

2 aprilie : „U” Cluj – Dinamo
6 aprilie : Mediaş – Tg. Mureş
9 aprilie : „U” Cluj – Mediaş
13 aprilie : Mediaş – Braşov
16 aprilie : „U” Cluj – Craiova
23 aprilie : Mediaş – Urziceni
27 aprilie : „U” Cluj – Timişoara
30 aprilie : Mediaş – Dinamo
4 mai : „U” Cluj – Sportul
7 mai : Mediaş – Steaua
14 mai : „U” Cluj – Rapid
14 mai : Mediaş – CFR Cluj
Sursa: Prosport