Edi Iordănescu a anunțat că și-a schimbat intențiile cu privire la echipa al cărei manager este, Gaz Metan Mediaș, urmând a continua la clubul ardelean. Dacă în urmă cu o lună susținea public că vrea să plece, solicitând conducerii să îi rezilieze contractul, fostul selecționer spune acum că a înțeles situația în care se află Mediașul și că rămâne alături de echipă cel puțin până în vară.
„Eu sunt cel mai supărat pentru ultima perioadă, cel mai indignat, eu sunt cel mai pretențios ca oricine, orice om din conducere. Cel puțin în două rânduri am fost dispus să încetez colaborarea cu Gaz Metan Mediaș și pot să spun cu tărie că prima oară a fost exact în momentul de întrerupere pentru jocul echipei naționale, când Gazul era pe primul loc. Am ajuns în situația în care să trebuiască să facem compromisuri, improvizații, să fim extrem de inflexibili în ceea ce însemna pregătirea jocurilor. Recunosc că l-am condamnat chiar și public pe președinte, pentru că am simțit că îmi sunt trădate așteptările, dar, recunosc în același timp, că de atunci au fost mai multe discuții cu domnia sa și a venit momentul când mi-a spus ‘nu pot să te ajut, nu am ce să fac. Ambiția mea rămâne aceeași, eu îmi doresc performanțe, îmi doresc play-off, să fac istorie împreună cu jucătorii și cu conducerea. Dar, din păcate, accept ideea ca obiectivul numărul 1 este ca echipa să se redreseze financiar, să se iasă din această procedură după care, sigur, în plan secund vor merge și rezultatele”, a spus Iordănescu.
Antrenorul a recunoscut că a primit oferte în ultimele săptămâni, dar că nu le-a dat curs pentru că își dorește continuitate.
„E adevărat, au fost oferte, discuții, am fost contactat. Eu nu am contactat pe nimeni, nu am pus niciun agent să îmi caute serviciu, consider că am serviciu aici, că am contract până în vară, cel puțin, mi-am dorit continuitatea. Nu am plecat când a fost bine, nu o să plec nici la greu, în momentul de față, probabil o să plec când o să simt că nu se mai poate și atunci dacă se va termina înainte de terminarea contractului, mă duc la președinte, încerc să-l sensibilizez eu de data asta. Nu am rămas pentru play-out și evitarea retrogradării”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Iordănescu junior s-a certat cu șefii Mediașului înaintea meciurilor echipei naționale, el dorindu-și atunci să plece. Conducerea nu a fost de acord cu rezilierea contractului și i-a transmis că trebuie să achite clauza în valoare de 200 de mii de euro dacă vrea să semneze cu altă formație, moment în care tehnicianul a decis să continue la echipa din Liga 1.