Edi Iordănescu, antrenorul echipei Gaz Metan, a decis să părăsească echipa din Mediaș. Jucătorii echipei Gaz Metan Mediaș s-au reunit la antrenamente după ce au efectuat testele pentru coronavirus, dar fără antrenorul Edi Iordănescu, informează Digi Sport. Potrivit sursei citate, antrenorul român a făcut o solicitare oficială clubului prin care renunță la ultima lună de contract, acesta expirând la data de 30 iunie, iar Consiliul de Administrație i-a acceptat dorința. Edi Iordănescu voia să plece de la Gaz Metan Mediaș de ceva vreme, din cauza situației delicate prin care trece clubul. Chiar și tatăl său, Anghel Iordănescu, a vorbit în urmă cu câteva zile despre insolvență, principala problemă cu care se confruntă clubul. Edi Iordănescu a reușit să o califice pe Gaz Metan pentru prima dată în play-off-ul Ligii 1. Medieșenii se află pe locul 6, după două runde disputate. Au pierdut cu Universitatea Craiova și au reușit un egal cu CFR Cluj.

Viitorul antrenor al lui Gaz Metan ar putea fi … Edi Iordănescu

Totuşi, cele două părţi au agreat că în perioada următoare clubul să-i facă o nouă ofertă tehnicianului, iar acesta să dea un răspuns cât mai repede. Edi a promis că nu va discuta cu niciun alt club până la primirea noii oferte. Dacă bugetul va fi unul care să permită echipei să se lupte şi pentru obiective mai îndrăzneţe, nu ar fi exclus că Iordănescu să parafeze o nouă înţelegere. Marele impediment vine dinspre sponsorii echipei, care ar putea să nu mai susţină echipa nici măcar la nivelul actualului sezon din cauza epidemiei de Covid-19.
„Faptul că apucăm încă un meci-două maxim, practic nu avea rost să mai prelungesc o lună și ceva, neavând garanție de ceea ce se întâmplă în sezonul următor. Ori se pot strânge resursele necesare pentru un buget cel puțin la fel de bun ca ăsta, în sensul în care să-i dea șanse pentru o luptă la play off din nou și eventual și o cupă europeană, echipa ieșind în următoarea perioadă din insolvență, ori atunci nu mai are sens să prelungesc. Este albă sau neagră, din punctul meu de vedere.”, a spus Edi pentru Antena Sport.

Ioan Mărginean a declarat că îi pare foarte rău

Motivul despărții de Edward Iordănescu a fost explicat de preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş. Ioan Mărginean a declarat că îi pare foarte rău că s-a produs acest divorț și afirmând apăsat că nu este vorba de o demisie ci de o despărțite pe cale amiabilă.
„Mie îmi pare foarte rău. Nu-i bun cuvântul demisie. E o înţelegere pe cale amiabilă în care omul a spus tot ce vrea, ce ar mai vrea şi ce l-a împins să rezilieze, pentru că are familie. Şi-a exprimat dorinţa de a avea mai mult. Cine e de vină că bugetul nostru nu poate fi mai bun în sezonul viitor? El a explicat că el aşteaptă un buget adecvat, că îşi doreşte mai mult. Ce înseamnă mai mult la Gaz Metan Mediaş decât locul 6? După părerea mea, mai bun nu înseamnă locul 5, ci să te baţi la cupele europene. Omul ăsta nu a cerut decât normalitate, un buget stabil, să poată să aibă un lot mai numeros şi mai bun valoric. Eu nu îi pot asigura această normalitate, pentru că la ora asta nu mă pot minţi pe mine, pentru că nu am bugetul pentru sezonul următor”, a declarat Ioan Mărginean.

Surse: Prosport.ro, Digi Sport.ro