Dumitru Cardoso (27 de ani), fotbalistul de la Gaz Metan pe care Mirel Rădoi îl vrea naturalizat pentru naţionala mare a României, a reacţionat la auzul veştii date de noul selecţioner ai tricolorilor mari. Fotbalistul cu origini româneşti este mândru că i se poate ivi ocazia de a juca sub tricolor şi a dezvăluit că a discutat deja cu familia sa despre această oportunitate. Proaspăt numit în funcţia de selecţioner, Mirel Rădoi şi-a anunţat, intenţia de a-i naturaliza pe Dumitru Cardoso şi pe Billel Omrani (27 de ani) de la CFR Cluj pentru ca aceştia să poată fi convocaţi la naţionala României. Imediat după Astra – Gaz Metan 1-0, Cardoso a declarat că şi-ar dori să joace pentru tricolori.
„E ceva care mă face foarte mândru, e frumos. Am vorbit de dimineaţă cu familia. Poate să mă cheme dacă joc bine, dacă dau gol, dacă dau assist, dacă sunt un om decisiv. Dacă nu, stau acasă. Imnul nu îl ştiu. Nu îl ştiu, e greu, trebuie să îl învăţ”, a spus Cardoso, după meci, la Telekom Sport.
În ceea ce priveşte partida cu Astra, pierdută de Gaz Metan, Cardoso a spus: „E o echipă cu doi jucători foarte buni, Alibec şi Budescu. Noi am jucat un fotbal bun, dar dacă nu dai gol, asta este”.
Nicolao Manuel Dumitru Cardoso, pe numele său întreg, s-a născut în Suedia, din tată român stabilit în Italia, şi are dublă cetăţenie: italiană şi română. În acest sezon, fotbalistul lui Gaz Metan a marcat de patru ori şi a livrat trei pase de gol, în 14 meciuri.