Dacă nu te-au atras niciodată ofertele all inclusive, cu mâncare și băutură la discreție, în timpul cărora de abia te mai poți rostogoli afară din hotel, sau dacă nu e genul tău să te înghesui la aceleași atracții turistice ca toată lumea, atunci s-ar putea ca turismul de aventură să fie pentru tine. Așa poți să escaladezi vârfuri de până la 8.000 de metri altitudine, dar și să te cazezi la localnicii din Cuba sau să parcurgi un drum de șase ore într-o barcă de indieni. Românii nu mai sunt adepții vacanțelor organizate exclusiv în sezonul estival. Un sejur bogat în aventuri, în mijlocul unor peisaje exotice, poate încânta sufletul unui turist mult mai bine decât o vacanță la plajă. Nu trebuie să te simți intimidat de provocările pe care o vacanță de acest gen le presupune. Programele Extreme Travel includ circuite pe toate continentele lumii și se adresează atât persoanelor cu experiență în escaladarea vârfurilor muntoase cât și celor fără aptitudini fizice deosebite, dar cu spirit de aventură și dorința de a descoperi locuri deosebite și de a învăța din cultura altor popoare. Echipa Extreme Travel este formată din ghizi de turism profesioniști și alpiniști, care însoțesc grupul în fiecare turism de aventură. La expedițiile de turism de aventura cu Extreme Travel participă de obicei grupuri de 4 până la 8 persoane; anul trecut echipa Extreme Travel a condus români în destinații spectaculoase ale planetei: de la cele mai înalte și celebre culmi muntoase – Mont Blanc (Franța), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la trekking și aventură în Patagonia, Venezuela,Tanzania, Borneo, Zanzibar, Antarctica, Peru, America Centrala, și multe altele. Un top al destinațiilor exotice preferate de români, luând în calcul expedițiile alese de clienții agenției în ultimii ani. Iată care sunt cele mai căutate aventuri turistice:
1. Africa de est, cu safari și ascensiune pe Kilimanjaro (5,895 m) și Mount Kenya (5,199 m)
2. Ascensiunile pe cele mai înalte vârfuri montane din Europa, Elbrus (5.642 m) și Mont Blanc (4,809 m)
3. Patagonia, trekking în unele dintre cele mai sălbatice și izolate zone ale planetei, ghețari spectaculoși, croaziere la „capătul lumii”, în Țara de Foc
4. Chile, Bolivia, Peru-Traversarea Anzilor din deșertul Atacama până la Salar de Uyuni
5. Noua Zeelandă-fiorduri, colonii de foci, scufundări, trekking spre Milford Sound, unul dintre cele mai spectaculoase trasee din lume
6. Ascensiune vârful Moldoveanu-Excursie în Făgăraș, unde turiștii vor fi răsplătiți cu priveliști de neuitat și vor pleca acasă cu amintiri frumoase și fotografii spectaculoase, dar mai ales cu satisfacția de a fi ajuns pe cel mai înalt vârf al României, vârful Moldoveanu. 
Românii interesați de aventură sunt oameni cu mintea deschisă, dornici de explorare și de aventură, media de vârstă e încadrată în segmentul 35-40 de ani. Sunt oameni cu venituri peste medie, interesați de destinații îndepărtate, exotice, și de un gen de turism foarte apropiat de comunitatea locală. Vor să trăiască ca oamenii din ținuturile unde ajung, să le înțeleagă tradițiile, obiceiurile, și să experimenteze aventura în toată plenitudinea termenului. Majoritatea clienților sunt recurenți, revin anual sau de mai multe ori pe an în expedițiile organizate de agenție.Turismul de aventură e unul cu momente care îți taie respirația, dar, mai ales, e unul care te duce printre oamenii locului, prin zone prea puțin călcate. E o călătorie în care ingredientul principal e autenticitatea.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.