Suprafețele pieselor din aluminiu pot fi protejate și îmbunătățite vizual prin acoperirea cu vopsea de tip poliester. Ferestrele și ușile, copertinele, balustradele și chiar fațade întregi, structuri metalice mari și multe obiecte de zi cu zi, dar și componente pentru mașini și vehicule, sunt vopsite electrostatic.

Un strat de pulbere protejează împotriva coroziunii și zgârieturilor și, de asemenea, face ca acele suprafețe să fie rezistente la uzură. În același timp, vopsirea electrostatică îmbunătățește aspectul acestor obiecte. Pentru o lungă perioadă de timp, a fost posibilă numai pentru suprafețe metalice din motive tehnice. Între timp, tehnologiile inovatoare permit utilizarea acestui proces și pentru rafinarea suprafețelor nemetalice. Vopsirea în câmp electrostatic este, de asemenea, deosebit de potrivită pentru componente voluminoase și grele.

Ce este vopsirea electrostatică?

Cu o vopsire clasică sub formă de pulbere, suprafețele pieselor prelucrate electric sunt acoperite cu un strat de vopsea. Prin urmare, procesul original de acoperire cu pulbere este potrivit numai pentru obiecte metalice. Înainte de acoperirea cu vopseaua propriu-zisă, piesele de prelucrat trebuie curățate și pre-tratate, apoi sunt transportate la un sistem de aplicare. Acolo vopseaua este aplicată pe piese și arsă pe suprafețele lor la temperaturi de până la 250°. Din punct de vedere tehnic acest proces se numește rețea, este nucleul acoperirii cu vopsea. Datorită efectului căldurii, structurile pulberii de vopsea și suprafața piesei de prelucrat care urmează să fie vopsite sunt conectate în rețea.

Multe companii, așa cum este și Analko, ale căror servicii includ acoperire cu pulbere au certificate independente pentru tehnologia lor de fabricație și calitatea produselor lor. Vopselele în sine trebuie, de asemenea, să îndeplinească cerințe stricte de calitate și, de exemplu, să sfideze condițiile meteorologice nefavorabile de câțiva ani.

Scurt istoric al vopsirii în câmp electrostatic

Bazele vopsirii electrostatice au fost dezvoltate la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950. Mai întâi, polimerii organici au fost pulverizați cu flacără pe suprafețe metalice. Prima vopsitorie in camp electrostatic a fost realizată de către omul de știință Dr. Erwin Gemmer, care a dezvoltat un proces de sinterizare în pat fluidizat. Dezavantajul acestui tip de vopsire a constat, printre altele, în grosimile foarte mari ale stratului de vopsea, care nu erau practice pentru multe aplicații. La mijlocul anilor 1960, această problemă a fost rezolvată de apariția pistoalelor electrostatice, prin care a fost posibilă o acoperire cu vopsea mult mai fină. Tehnologia corespunzătoare a fost dezvoltată în mare măsură în SUA, dar pistoalele pentru vopsirea cu pulbere electrostatică au intrat și pe piață în Europa de la început. Mai mult sau mai puțin în același timp – între 1966 și 1973 – au fost dezvoltate tipurile de bază ale materialelor plastice utilizate în prezent în vopsirea electrostatică.

Primele cabine de vopsire au fost, de asemenea, introduse la sfârșitul anilor 1960. Inițial, acestea erau sisteme convenționale de vopsire convertite corespunzător, pentru a căror sursă de alimentare era necesar un cablu separat de înaltă tensiune, printre altele.

Tehnologia pentru cabine de vopsire și pistoale de pulverizare, dar și vopselele în sine, au fost dezvoltate continuu încă din anii 1970. Astăzi, peste 90% din sistemele de acoperire cu pulbere sunt echipate cu așa-numitele duze cu jet plat. Transportoare de vopsire cu pulbere sunt pe piață de la începutul anilor 1990.

În cursul acestor evoluții tehnologice, vopsirea electrostatică s-a consolidat în întreaga lume. De la sfârșitul anilor 1980, piața sistemelor tehnice și a vopselelor pentru acoperirea cu vopsea în câmp electrostatic a demonstrat o creștere foarte dinamică.

Principalele domenii de aplicare au fost și sunt acoperirea metalică generală, vopsirea electrostatică a aparatelor de uz casnic, acoperirile fațadelor, precum și vopsirea mobilierului și a automobilelor. De atunci, cota de piață a acoperirii cu pulbere a crescut probabil din nou semnificativ.

Astăzi este posibil, de asemenea, prin procedee inovatoare, vopsirea electrostatică a materialelor sensibile la temperatură, cum ar fi materialele plastice. Digitalizarea și industria vor revoluționa, de asemenea, tehnologic vopsirea electrostatică.