Maternitatea este unul dintre cele mai emotionante momente pentru o femeie. Nu conteaza ca acea femeie este la prima sarcina, la adoua sau la a treia. De fiecare data, acest moment este unic, la fel ca si copilul care urmeaza sa se nasca. Apoi urmeaza clipa cand bebelusul vine pe lume si dorim sa petrecem cat mai mult timp alaturi de el. Atat perioada sarcini, cat si  momentele ulteiroare sunt demne pentru a fi imortalizate intr-o sedinta foto. Astfel de fotografii maternitate pot fi realizate de catre fotograful Adrian Scintei, un artist desavarsit, cunoscut pentru reportajele sale fotografice realizate la evenimente speciale, precum nunti si botezuri. Transmiterea iubirii unei mame, dar si iubirii tatalui, trebuie redata prin fotografii unice, impecabil realizate care, daca ar fi sa folosim un cliseu, putem spune ca fac cat 1000 de cuvinte. O dragoste care nu poate fi explicata, surprinsa si inteleasa. De fapt, aceasta tema a maternitatii a fascinat artistii inca inainte de a aparea fotografia. Sa ne gandim la tablourile Renasterii si nu numai. Iata cateva exemple:

“Leaganul” este una dintre cele mai admirate picturi care infatiseaza maternitatea in arta. Tabloul a fost pictat de pictorita Berthe Morisot in 1872. Acest tablou reprezinta o femeie, pe nume Edma, care vegheaza asupra fiicei sale.

“Madonna, Copilul si Doi Ingeri’ este un tablou realizat de Filippo Lippi in 1465. Acest tablou al artistului italian este una dintre cele mai admirate capodopere ale Renasterii. Dupa cum sugereaza si numele, Madonna din acest tablou este asezata pe un scaun in timp ce copilul este tinut de cei doi ingeri.

“Andromaca plangandu-l pe Hector” este un tablou realizat de Jacques Louis David in 1783.. In acest tablou, Andromaca jeleste moartea sotului sau, care a fost ucis de Ahile, in timp ce este mangaiata de copilul sau. O tema centrala diferita si unica a maternitatii in arta, dar aici, in aceasta mare lucrare, emotia este imensa si semnificativa.

Acestea sunt doar cateva exemple, fara a uita sa ii mentionam pe Leonardo Da Vinci, Titian, Michelangelo etc. Insa, ceea ce odinioara se intampla prin intermediul tablourilor, acum are loc cu ajutorul fotografiilor. Gesturile si amintirile care, fara intentie, odata cu succesiunea experientelor, tind sa fie uitate, sunt surprinse de aceste imagini. Asta este viata, pe care fotografiile lui Adrian Scineti reusesc sa o redea in toata frumusetea ei. Fotografia devine o poveste pretioasa a unui moment atat de intens si captivant, incat este imposibil de retinut in toate fatetele sale. Imaginile fac posibila aceasta poveste. Este, de asemenea, o oportunitate pretioasa pentru a te opri si a pune deoparte ceva timp dedicat unicitatii acestor momente. Unicitatea si frumusetea feminina care se manifesta in cel mai solemn si pretios mod: a darui viata, ca rezultat al iubirii a doua persoane. Alegand sedinta foto de maternitate, nu va trebui decat sa te bucuri de aceste momente fiind tu insuti. Vei avea portrete spontane si naturale, care vor aduce lumina asupra frumusetii tale autentice, fara a depune efort. Cu experienta pe care o are, fotograful te va ghida pentru a obtine cat mai bine emotia si lumina naturala care te inconjoara. Adrian Scintei se va concentra asupra frumusetii tale naturale pentru un rezultat uimitor. Imagineaza-ti o clipa…copilul va putea vedea aceste imagini atunci cand va creste si va constientiza. Asa va percepe toata dragostea care exista deja in jurul lui inca din primele momente ale vietii. El va putea observ de unde vine cu bucuria, dragostea unui tata si a unei mame,uniti in construirea propriei familii.

De ce o sedinta foto profesionala pentru maternitate, in timpul sarcinii?

Sarcina este un moment unic, iar in timp ce o traiesti, timpul pare ca trece incet. In realitate, in curand, va deveni doar o amintire frumoasa. O fotografie poate reinvia acele emotii intr-un mod special de-a lungul anilor. Sedinta foto pentru maternitate va spune o poveste, povestea ta, cu delicatete, spontaneitate, sporindu-ti feminitatea si minunea care se afla in pantecele tale. Alegerea unui fotograf profesionist inseamna sa ai fotografii unice, in care poti sa apari singura sau impreuna cu oamenii pe care ii iubesti, in locurile pe care le iubesti, cu o viziune absolut unica si artistica. Fotograful iti va oferi imagini spontane, fara detalii fortate, fara fundaluri sterile si reci sau zambete false, fara lumini artificiale. Impreuna cu fotograful vei decide unde va avea loc sedinta foto, cu cine doresti sa fii si va trebui doar sa fii tu insati, sa traiesti un moment special. O sedinta foto de maternitate devine un adevarat rasfat, pentru ca in acel moment tu vei fi centrul atentiei, cu burtica sau puiul tau. O sedinta foto pentru maternitate este un cadou special pentru cei care isi doresc sa revada aceste momente. Adesea nu stii ce sa ii oferi unei mame insarcinate, alegi haine, incaltaminte sau jucarii, insa nimic nu ar fi mai indicat decat o sedinta foto pretioasa. De ce? Deoarece aceasta dobandeste valoare in timp si nu isi epuizeaza niciodata puterea comunicativa speciala. O fotografie are acel dar particular de a spune o poveste – povestea ta. Nu va fi unul dintre acele cadouri care trebuie ascuns in sertar, ci un cadou care va fi inmanat si pus pe perete. O sedinta foto profesionala iti permite sa fii surpinsa in cea mai buna lumina. Totul se transforma intr-o amintire artistica, cu imagini originale si artistice. O fotografie buna transmisa generatii la rand va spune istoria unei familii. De multe ori uitam ca amintirea iubirii este retrairea iubirii. O fotografie iti arata care iti sunt radacinile, te face sa tii minte de unde vi, iubirea care te-a inconjurat intotdeauna, consolidand imaginea familiei. O fotografie buna te face sa zambesti, sa te bucuri, sa iubesti, ori de cate ori o vei privi. Aceasta este arta fotografiei profesioniste, aceasta este viziunea fotografului artist!