Sunt sigur ca ai auzit sau ai citit cel putin o data despre piata criptomonedelor, despre cat de importanta este aceasta piata si despre posibilitatea ca investind in aceasta piata sa castigi sume foarte mari de bani. Daca nu esti la curent cu tot ceea ce inseamna piata criptomonedelor, atunci cand citesti sau auzi despre cat de interesanta si promitatoare este aceasta piata cred ca iti adresezi intrebarea aflata in titlul acestui articol. Este destul de dificil de raspuns la aceasta intrebare pentru ca raspunsul depinde de foarte multe criterii.

Factori care stabilesc daca tranzactionarea criptomonedelor este rentabila sau nu
Ca in oricare alta situatie obtinerea unui profit de pe urma tranzactionarii monedelor virtuale depinde de un cumul de factori. Cativa dintre cei mai importanti factori care influenteaza obtinerea sau nu a profitului de pe urma procesului de tranzactionare a criptomonedelor sunt urmatoarii:

-Monedele virtuale pe care vrei sa le tranzactionezi. Piata criptomonedelor este o piata care prezinta un nivel de volatilitate mare, lucru care face ca investirea in aceasta piata sa vina la pachet cu o serie de riscuri. Pentru ca aceste riscuri sa fie cat mai mici este important sa tranzactionezi doar criptomonede care se bucura de un grad mai ridicat de stabilitate. Care sunt acestea? Bitcoin, ethereum si litecoin. Aceste 3 criptomonede se bucura de un nivel de stabilitate destul de bun motiv pentru care sunt alegerea majoritatii oamenilor care vor sa tranzactioneze criptomonede. Pentru a nu te supune unor riscuri foarte mari iinca de la inceput este recomandat sa incepi tranzactionarea criptomonedelor cu aceste 3 monede virtuale. Apoi, in functie de profitul pe care il obtii poti incerca si tranzactionarea unor criptomonede mai putin cunoscute si mai putin sigure din punct de vedere a stabilitatii. Abordand o astfel de strategie de tranzactionare este posibil sa descoperi noul bitcoin.

-Suma de bani pe care o investesti in tranzactionarea criptomonedelor. Pentru a putea tranzactiona criptomonede este necesara investirea unei sume de bani. In cazul in care suma de bani investita este mica atunci si profitul pe care il poti obtine de pe urma procesului de tranzactionare a criptomonedelor va fi mic. Cu toate acestea este recomandat ca la inceput de drum sa nu investesti sume mari de bani si sa te multumesti cu obtinerea unui profit mic. Obisnuieste-te cu modalitatea de tranzactionare a criptomonedelor, incearca sa intelegi cat mai bine modul acestora de functionare si care sunt criteriile care le influenteaza valoarea si apoi incearca sa investesti o suma mai mare de bani. Pana atunci investeste o suma mica de bani si multumeste-te cu obtinerea unui profit mic.

-Rabdarea pe care o ai. Cu toate ca tranzactionarea criptomonedelor este o modalitate de a obtine profit pe termen scurt ca urmare a tranzactionarii criptomonedelor este foarte posibil ca acest lucru sa nu se intample intr-un timp atat de scurt pe cat iti imaginezi tu. Avand in vedere acest lucru trebuie sa fii o persoana perseverenta si rabdatoare pentru a putea ajunge in situatia in care sa obtii profit de pe urma procesului de tranzactionare a criptomonedelor. In cazul in care rabdarea nu este calitatea ta principala atunci exista toate sansele ca tranzactionarea criptomonedelor sa nu iti aduca profitul mult asteptat.

-Timpul pe care il acorzi procesului de tranzactionare a criptomonedelor. Pentru ca obtinerea profitului sa fie realizata cat mai repede este necesar sa petreci cat mai mult timp informandu-te despre piata criptomonedelor si urmarind evolutia criptomonedelor.

-Platforma de tranzactionare a criptomonedelor. Procesul de tranzactionare a criptomonedelor nu se poate desfasura fara utilizarea unei platforme de tranzactionare a criptomonedelor. Este foarte important ca aceasta platforma sa fie aleasa cu foarte mare atentie pentru ca avantajele oferite de catre o astfel de platforma pot contribui la obtinerea unui profit. Bitmahavi este in acest moment cea mai populara si utilizata platforma din tara noastra motiv pentru care recomand sa fie utilizata pentru a cumpara bitcoin si ethereum.

-Flerul pe care il ai. Nu in ultimul rand obtinerea sau nu a profitului este influentata si de catre flerul pe care il ai. Gratie acestei calitati poti anticipa care sunt momentele in care este oportun sa vinzi sau sa cumperi criptomonede.

Concluzii
Este destul de dificil de raspuns la intrebarea aflata in titlul acestui articol pentru ca, asa cum reiese si din cadrul acestui articol obtinerea sau nu a profitului depinde de foarte multi factori, cativa dintre acestia fiind prezentati in cadrul acestui articol. In cazul in care toti acesti factori sunt tinuti sub control si mai ai si un pic de noroc atunci exista toate sansele de a obtine profit de pe urma procesului de tranzactionare a criptomonedelor. Indiferent daca obtii sau nu profit trebuie sa ai in vedere faptul ca aceasta piata prezinta multe riscuri motiv pentru care nu este recomandata investirea unor sume de bani foarte mari.