Ne aflam in mijlocul unei revolutii digitale ce transforma lumea din jurul nostru si asteptarile noastre atunci cand interactionam cu ea. Este o noua epoca tehnologica care s-a schimbat enorm in ultimii ani. Suntem conectati unii cu ceilati intr-un mod diferit fata de cum eram acum 20-30 de ani. De aceea, cateva aptitudini de baza sunt necesare pentru cei mici pentru a se dezvolta in conformitate cu era in care traim.
Printre acestea se afla computerele si tot ce tine de utilizarea lor. De exemplu, la EduCat, copiii pot urma cursuri IT copii, specifice varstei lor, cu ajutorul unor profesori specializati in educarea celor mici.

EduCat este un concept 100% romanesc, un centru educational care si-a inceput activitatea acum 25 de ani, predand informatica copiilor. Astazi, la EduCat pot fi urmate foarte multe cursuri, printre care si cele de IT. Daca pana acum cativa ani, acest domeniu era dedicat strict pasionatilor si pentru restul era un lucru oarecum “ezoteric”, azi lucrurile nu mai stau chiar asa. Multi dintre copiii ce lucrau cu pasiune pe calculator acum mai bine de 20 de ani, sunt acum printre milionarii lumii.

Trebuie insa sa intelegem ca posibilitatile pe care cei mici le au in prezent de a se dezvolta in acest domeniu, sunt mult mai mari. Noua generatie este una nativ digitala, cei mici intelegand mult mai usor conceptele tehnice si, poate chiar mai bine decat noi, cum functioneaza anumite tehnologii.

Nu trebuie sa ne limitam copiii la a fi doar simpli consumatori de tehnologie, ci trebuie sa ii indrumam sa inteleaga logica si limbajul necesar pentru a crea si controla tehnologia. Prin prisma cursurilor de IT de la EduCat, copiii vor intelege mai bine cum functioneaza lumea digitalizata la care sunt conectati. Daca va uitati la anunturile pentru job-uri, cele mai cautate sunt cele din domeniul IT.

Desigur, poate nu toti copiii au inclinatie spre acest domeniu, insa, nu vom sti niciodata daca nu ii sustinem. In cazul in care vedem ca baietelului sau fetitei ii place sa stea la calculator, trebuie sa il/o incurajam in sensul de a face ceva constructiv, fara sa piarda timpul pe site-uri sau cu jocuri inutile. Nu il veti impovara cu un alt curs, ci va invata lucrurile pe care orice om al secolului XXI trebuie sa le stie. Iar, daca vedeti ca pasiunea lui este mare, atunci, trebuie sa stiti ca la EduCat sunt si cursuri de programare Scratch sau C++.

Utilizarea calculatorului este in plina dezvoltare si in urmatorii 20 de ani, conform statisticilor, job-urile care vor necesita folosirea lui, vor fi de doua ori mai multe fata de celelalte. Este o provocare a noii generatii ce incepe cu implementarea acestor notiuni inca de la varste foarte fragede. Lumea digitala se dezvolta pe zi ce trece. Aproape ca nu exista zi in care sa nu auzim stiri despre noi tehnologii sau device-uri inteligente.

Copiii care invata si vor avea “uneltele” necesare pentru a da forma acestei lumi, vor avea un avantaj incredibil. Vorbiti cu cel mic, vedeti daca este interesat si explicati-i ce inseamna asta. Cu siguranta, va fi incantat si, dupa ce va participa la cel putin o ora de la EduCat, cursurile de IT vor deveni activitatea lui preferata.