Concursul, aflat în Calendarul Competițiilor Școlare și al Activităților Educative din Județul Sibiu, anexa C, poziția 2, concurs care se va desfăşura în sala Traube din Mediaș în data de 5 martie 2020, de la ora 14:00. Pot participa elevi ai cercurilor Palatului Copiilor Sibiu, ai Cluburilor Copiilor, ai şcolilor şi liceelor din judeţul Sibiu (nu pot participa la concursul de muzică elevii interni ai Liceului de Artă, cu specializarea muzică). Concursul se va desfășura pe patru secțiuni, respectiv solişti de muzică uşoară, solişti de muzică folk, grupuri de muzică folk şi instrumentişti de muzică de chitară. Concursul din acest an se află la cea de-a treia ediție, și este susținută de Primăria Municipiului Mediaș și Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret. Intrarea este liberă! 
Secţiuni:
1. Solişti de muzică uşoară
2. Solişti de muzică folk
3. Grupuri de muzică folk
4. Instrument muzical – chitară
Premiile se vor acorda pe categorii de vârstă:
– clasele 0– IV
– clasele V – VIII
– clasele IX – XII
Jurizarea se va face separat:
– Palatul Copiilor şi Cluburile Copiilor
– Şcoli şi licee
Reguli generale:
– negativele cântecelor vor fi pe stick USB.
– fiecare solist va interpreta un singur cântec.
– grupurile pot interpreta două cântece.
– muzica şi textul pieselor să fie adecvate vârstei interpretului/interpreţilor.
– necesarul tehnic (sonorizare, microfoane, etc.) se va pune la dispoziţie de către organizatori), fiecare participant îşi va aduce propriul instrument.
– participanţii vor fi prezenţi în sală cu cel puţin 15 minute înainte de ora intrării în concurs.
Fişele de înscriere se vor trimite în perioada 10 februarie – 2 martie 2020 la adresa de mail claudiusimon1979@yahoo.com. Înscrierile după această dată nu vor mai fi luate în considerare. Informații suplimentare se pot obține de la coordonatorul concursului, prof. Șimon Claudiu, tel. 0748769708.