Vremea va fi călduroasă, dar instabilă în luna mai, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, alternând cu zile reci şi ploioase, conform caracterizării climatice a lunii mai, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie. Iată prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni:

Săptămâna 04 – 11 mai 2020

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în sud-vestul acesteia, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11 – 18 mai 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice și la munte.

Săptămâna 18 – 25 mai 2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Luna mai este cea mai călduroasă, dar şi cea mai instabilă lună a primaverii. Deseori, în această lună, perioade cu zilele însorite şi calde (uneori chiar caniculare) alternează cu perioade cu zile reci si ploioase, iar ploile au adesea, caracter torenţial. Aceste modificări bruşte ale vremii se produc din cauza pozitiei centrilor barici de pe continentul european, ţara noastă fiind influenţată fie de cicloni mediteraneeni sau de dorsala aniticiclonului azoric, fie de maximul barometric est-european sau, mai rar, chiar de anticiclonul nord-african, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea în luna Mai la Mediaș