De modul in care dormim depinde intr-o mare masura si starea noastra de sanatate. Pentru ca fiecare dintre noi isi doreste ca starea de sanatate sa fie cat mai buna este important sa ne asiguran ca atunci cand dormim avem parte de un somn relaxant si odihnitor. Pentru a se intampla acest lucru este necesar sa dormim pe o saltea premium. Ca o saltea sa poata fi catalogata drept saltea premium trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

  1. Sa ofere o sustinere corecta corpului si coloanei vertebrale. Dormitul pe o saltea de proasta calitate favorizeaza aparitia durerilor de spate, ale coloanei vertebrale sau ale gatului motiv pentru care trebuie sa fim foarte atenti la acest aspect in momentul in care achizitionam o saltea.
  2. Adaptarea saltelei in functie de forma si greutatea corpului. Aceasta caracteristica a saltelei previne aparitia durerilor de spate si ofera un somn relaxant si odihnitor.
  3. Sa distribuie uniform pe toata suprafata saltelei presiunea exercitata de catre greutatea corpului astfel incat sa fie prevenita amortirea corpului in timp ce dormim.
  4. Sa fie confectionata din material antibacterian si antialergic astfel incat respectiva saltea sa poata fi utilizata de catre orice persoana, indiferent de alergia de care sufera.
  5. Sa nu retina caldura degajata de catre corp si sa permita pielii sa respire cat mai bine pentru a preveni aparitia transpiratiei corpului.
  6. Protectie impotriva prafului. Depunerile de praf favorizeaza aparitia acarienilor, acestia scurtand durata de utilizare a saltelei.

In concluzie, pentru a ne putea bucura de un somn odihnitor si pentru a ne trezi cu un tonus muscular si cu o stare de spirit cat mai buna este necesar sa dormim doar pe saltele premium. Pentru a identifica o astfel de saltea trebuie ca in procesul de achizitie a saltelei sa tinem cont de criteriile prezentate in cadrul acestui articol.