Energia electrica obtinuta prin intermediul panourilor fotovoltaice este o energie extrem de importanta pentru ca spre deosebire de energia electrica traditionala, cea obtinuta prin intermediul panourilor fotovoltaice ofera o serie de avantaje, cele mai importante fiind urmatoarele:

1. Obtinerea energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice nu polueaza mediul inconjurator.
2. Poate oferi independenta din punct de vedere energetic.
3. Obtinerea acestui tip de energie electrica depinde de Soare ceea ce inseamna ca atat timp cat Soarele va rasari vei putea obtine energie electrica.
4. Energia electrica obtinuta prin intermediul panourilor fotovoltaice poate fi valorificata.
5. Acest tip de energie electrica este cu siguranta energia care in viitor va fi utilizata din ce in ce mai mult.

Pentru a te putea bucura de aceste avantaje dar si de multe alte avantaje oferite de catre energia electrica obtinuta prin intermediul panourilor fotovoltaice este necesara detinerea unui sistem de panouri fotovoltaice realizat din piese de cea mai buna calitate. Avand in vedere ca invertorul este una dintre cele mai importante piese din configuratia unui sistem cu panouri fotovoltaice, in continuarea acestui articol voi prezenta care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont pentru a putea achizitiona cel mai bun invertor.

Acestea fiind zise, haideti sa aflam impreuna care sunt criteriile care trebuie avute in vedere in momentul in care este necesara achizitionarea unui invertor:

– Daca modelul de invertor corespunde sau nu cu specificatiile tehnice ale sistemului pe care vrei sa il creezi. Acest detaliu trebuie studiat cu mare atentie pentru ca nu orice model de invertor poata fi utilizat pentru crearea unui sistem de panouri fotovoltaice.
– Tipul invertorului. Pe piata de profil exista 2 tipuri de invertoare pentru panouri fotovoltaice si anume, invertor cu transformator si invertor fara transformator. Cea mai importanta diferenta intre aceste doua modele de invertoare consta in faptul ca invertorul cu transformator ofera posibilitatea de a seta tensiunea de iesire in timp ce invertorul fara transformator genereaza doar o singura tensiune.

– Capacitatea invertorului. Pentru a nu da banii pe un invertor cu o capacitate foarte mare dar nici sa nu achizitionezi un invertor pe care sa nu il poti folosi pentru ca are o capacitate mica trebuie avut in vedere numarul de panouri fotovoltaice utilizate in sistem. Capacitatea invertorului trebuie sa creasca in raport cu numarul panourilor fotovoltaice. In cazul in care vei respecta acest principiu atunci poti fi sigur ca nu ai achizitionat o piesa pe care nu poti sa o folosesti.
– Gradul de eficienta al invertorului. Pentru ca sistemul de panouri fotovoltaice sa fie cat mai eficient este necesara achizitionarea si utilizarea unui invertor cu un grad cat mai ridicat de eficienta.
– Materialul din care este confectionat invertorul. Avand in vedere ca achizitionarea acestei piese necesita un efort bugetar considerabil este necesar ca acest echipament sa poata fi utilizat o perioada cat mai lunga de timp pentru ca investitia sa poata fi amortizata. Pentru ca acest lucru sa se intample este necesar ca materialul din care este confectionat invertorul sa fie de cea mai buna calitate.

– Un alt criteriu care trebuie avut in vedere pentru a putea utiliza invertorul o perioada cat mai lunga de timp este durata garantiei ofeirta. Cu cat aceasta perioada este mai lunga cu atat mai mult ai siguranta ca vei putea utiliza invertorul o perioada cat mai lunga de timp.
Fdsenergy.ro este unul dintre magazinele online care comercializeaza o gama variata de invertoare, inclusiv invertor cu charger. Spre deosebire de alte magazine care comercializeaza invertoare pentru panouri fotovoltaice, Fdsenergy.ro, ofera urmatoarele avantaje:

– Varietate foarte mare de produse.
– Raport pret – calitate foarte bun.
– Expedierea produselor comandate se realizeaza foarte repede.
– Posibilitatea de a putea returna produsele comandate in cazul in care acestea nu sunt pe masura nevoilor pe care le ai. Aceasta posibilitate poate fi activitata in maxim 14 zile de la plasarea comenzii.
– Posibilitatea de a putea beneficia de consultanta tehnica.
– Toate produsele comercializate de catre acest magazin online sunt produse doar de brand-uri celebre.

In concluzie, invertorul joaca un rol esential in sistemul de panouri fotovoltaice motiv pentru care achizitionarea acestei piese trebuie realizata cu foarte mare atentie. Din punctul meu de vedere, magazinul online fdsenergy.ro este solutia la care trebuie sa apeleze oricine doreste construirea unui sistem de panouri fotovoltaice cat mai eficient si cat mai durabil.