Timp de două zile s-au desfășurat în municipiul nostru prima ediție a „Cupei Mediaș” la baschet. Competiția a fost programată în perioada 26-27 septembrie 2019, iar echipa locală de baschet, CSM Mediaș, a câștigat acest turneu. În prima zi a turneului, băieții antrenați de Mihai Popa și Dan Popa s-au impus în fața celor de la CSM Sighetu Marmației, scor 102-80. În finala mare a Cupei Mediaș, echipa noastră a câștigat confruntarea cu CSM Târgu Jiu, scor 77-47. Echipa din Mediaș, antrenată de Mihai Popa, a fost în permanență la conducerea partidei, aceștia au câștigat toate cele patru sferturi. Diferența de pe tabelă a fost făcută și datorită aruncărilor de la distanță, echipa gazdă a dominat detașat la acest capitol cu nouă coșuri de pe semicerc, față de cele doar patru reușite de adversarii lor.
„Au fost niște jocuri foarte folositoare în vederea începerii Cupei României și după aceea a campionatului. Am văzut exact unde suntem, cât mai avem de lucrat și am văzut că mai avem destul de mult până o să ajungem să jucăm baschetul pe care ni-l dorim. Ne pare bine că nu au fost accidentări în cadrul turneului și toți suntem sănătoși, în afară de Nikola Siladji, care va urma o perioadă de recuperare pentru că are o mică lovitură, de aceea nici nu l-am folosit în aceste două jocuri.”, a declarat Mihai Popa.
CSM Mediaș debutează în noul sezon competițional cu dubla din Cupa României, în compania echipei CSM VKSC Miercurea Ciuc în 9 octombrie.
„O să fie două partide foarte disputate, echipa din Miercurea Ciuc s-a întărit și au niște jucători de valoare. Va trebui să pregătim foarte serios aceste două jocuri pentru a obține calificarea.” a adăugat tehnicianul.

Rezultatele înregistrate la „Cupa Mediaș”

Joi, 26 septembrie
Ora 16:30: CSM VKSC Miercurea Ciuc – CSM Tg. Jiu 73-78
Ora 19:00: CSM Mediaș – CSM Sighetu Marmației 102-80

Vineri, 27 septembrie
Ora 11:00: Finala mică: CSM VKSC Miercurea Ciuc – CSM Sighetu Marmației 88-50
Ora 13:00: Finala mare: CSM Mediaș – CSM Târgu Jiu 77-47