Începem înscrierile pentru un nou curs de prim ajutor, care va avea loc la data de 20.01.2018 (sâmbătă), începând cu ora 9:00. Durata cursului este de 12 ore. Sesiunile au caracter preponderent practic și punem la dispoziție toate materialele necesare. Acest curs oferă posibilitatea de a învață tehnici cheie de salvare a vieții pană la sosirea ajutoarelor calificate de la Ambulanță. Crucea Roșie Română organizează cursuri de prim ajutor pentru:
-angajați din întreprinderi și instituții ca măsură de prevenire pe linie de protecție a muncii;
-cursanți de la școlile de șoferi;
-cadre didactice din școli și licee, ca educație în domeniul acordării primului ajutor;
-cetățeni dornici să acționeze în situații reale, în caz de accidentări.
Cursul de prim ajutor se finalizează cu un examen, în urma căruia se primește un certificat de absolvire și o legitimație, care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază. Crucea Roșie Română organizează cursuri de prim ajutor de bază în conformitate cu prevederile Legii 139/1995 a Societății Naționale de Cruce Roșie din România și a Legii nr. 524/2004 pentru modificarea și completarea Legii SNCRR care stipulează ca, pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, aceste cursuri sunt obligatorii.

„A ști sau a nu fi! „

Crucea Roșie Română are certificare europeană a crusurilor de prim ajutor eliberată de Centrul Mondial de Referință pentru acordarea primului ajutor al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie. Crucea Roșie Română este furnizor de prim ajutor acreditat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Programa de curs este standardizată la nivel național și armonizată în conformitate cu recomandările Consiliului European de Resuscitare și ale Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie.” Înscrieri la nr.de tel. 0740617043 între orele 9:00-14:00.