Vreau să vorbesc despre ultima categorie, de elemente de design, menționată: perdele și draperii. Din dorința de a descoperi noutățile de pe piață, am început să caut pe internet și am descoperit un site care m-a cucerit, prin gama bogată de care dispune, prin felul în care își prezintă produsele și mai ales prin deviza lor, care exprimă exact ceea ce îmi doresc, decor de calitate. Este vorba despre Cromatique.ro, un magazin online de unde putem achiziționa, cu ușurință, orice dorim, în materie de perdele, draperii, tapet sau tapițerii, și care vinde în toată țara, nu se rezumă doar la București. Cromatique.ro oferă o comunicare foarte bună, o înțelegere a cerințelor și a nevoilor fiecărui client. De data aceasta mi-am îndreptat atenția către perdele și draperiile din materiale naturale ca inul, bumbacul sau bambusul. Dacă vorbim despre perdele, atunci trebuie să ne orientăm către modelele cu dungi, flori, modele geometrice sau chiar cele într-o singură culoare. Acestea se poartă cel mai mult în perioada aceasta. Cât despre materiale, de preferat sunt cele naturale, vedeta fiind inul. Inul are numeroase calități care îl recomandă ca fiind un material excelent pentru perdele. Dacă ar fi să enumăr câteva dintre acestea, le-aș menționa pe următoarele:
– rezistă foarte mult timp
– se comportă foarte bine la spălat
– absoarbe umezeala
– permite aerului să circule
– alungă în mod natural insectele
– nu este alergenic
Bumbacul este și el un material care a căpătat notorietate în rândul materialelor de top, dar și în rândul preferințelor mele personale. Bumbacul este perfect pentru confecționarea draperiilor din mai multe motive:
– este foarte durabil
– este hipoalergenic
– este ușor lavabil și poate fi călcat chiar și la temperaturi foarte ridicate
– are conductivitate termică scăzută, vara protejând împotriva căldurii, iarna menținând-o.
Cromatique.ro are o varietate de modele în ceea ce privește perdelele din in. Dacă vă doriți un design un pic mai încărcat sau mai excentric, puteți alege un model floral sau unul cu forme geometrice. Orice perdea este mult mai frumoasă dacă este încadrată de o draperie. Totodată, acestea ajută la o blocare mai eficientă a razelor solare, astfel că puteți controla cu lejeritate lumina din cameră. În același timp, mi se pare că o fereastră căreia i s-au adăugat și draperii este mult mai elegantă și mai interesantă. Nu țin morțiș să am draperii în dormitor, însă cu siguranță acestea nu îmi lipsesc din living. Draperiile ignifuge și fonoabsorbante sunt concepute din materiale speciale împotriva focului și pentru a elimina ecoul dintr-o cameră. Parcă nici nu îmi vine să cred cât de mult a avansat știința, astfel încât să putem avea o casă superbă, dar în același timp extrem de sigură și funcțională. Ce-i drept, acestea sunt mai potrivite pentru spațiile publice sau sălile de conferință. Cea ce mă bucură și mai tare este faptul că acest tip de draperii cu materiale textile de calitate pot avea texturi foarte variate și se pot găsi în orice culoare doresc. Site-ul Cromatique.ro vine cu soluții ingenioase pentru decorul caselor noastre. Pe mine m-au cucerit showroom-ul, aspectul plăcut, atmosfera degajată, multitudinea de materiale textile (țesături), foarte multe modele de produse, cele mai noi tendințe în domeniu, care este situat în București, pe Strada Occidentului nr. 42, în apropierea Liceului de Muzică George Enescu.