Intr-o lume atat de tehnologizata, este din ce in ce mai important ca cei mici sa fie pregatiti pentru viitor. A-i duce pe copii la cursuri de robotica le poate dezvolta si creste nivelul de gandire creativa si inovativa, iar de aici vor aparea mult mai multi membrii productivi in societate. Importanta roboticii este deja cunoscuta de catre diferite guverne ale lumii si scolile sunt incurajate in predarea acestei materii. Si in Romania a inceput sa se dezvolte aceasta ramura si, chiar daca inca nu este una din materiile obligatorii din scoli, robotica se poate invata in institutii private. Astfel, cursuri robotica copii Craiova pot fi urmate la Happy Kids Academy. Happy Kids, este un after school foarte apreciat din acest oras, care, pe langa activitatea specifical, pune la dispozitia micutilor diverse activitati, cursuri si ateliere, precum cel de robotica. Prin predarea notiunilor de baza in acest domeniu, cei mici pot accesa o lume cu totul noua si pe viitor pot sa aiba oportunitati la care nici nu au visat.

Asa cum spuneam, in ziua de azi, multe din lucururile pe care le facem sunt incredibil de tehnologizate. Surprinzator, multi parinti inca nu sunt siguri daca cei mici trebuie sa “faca cunostinta” cu tehnologia de la varste fragede. Insa, robotica este una din acele ramuri ale tehnologiei care va scoate la iveala inventivitatea celui mic.

Ce este robotica?

In principiu, un robot este o masinarie, un dispozitiv mecanizat care poate fi programat in asa fel incat sa urmeze un set de instructiuni. Robotul are o unitate de procesare, senzori ce percep uneori mediul incojurator sau motorase ce pot sa le miste bratele sau rotitele. Pot sa vorbeasca, pot sa scoata diverse sunete, sa lumineze si multe alte lucruri. Robotii vor urma instructiuni deja programate sau pot fi controlati de la distanta. Prin studierea roboticii, cei mici vor intelege cum stau lucrurile. Vor putea sa construiasca robotei folosind diverse kit-uri speciale. Prin asta, cei mici isi vor putea dezvolta abilitatile de rezolvare a problemelor, insa se vor si distra in acelasi timp.
Robotica este un tip de educatie dinamica si din ce in ce mai apreciata. Prin programele de robotica de la aceste cursuri se vor combina notiuni de stiinta si matematica, in cel mai placut mod cu putinta. Vor vede diferite teorii stiintifice puse in practica in lumea reala. Este vorba inclusiv despre felul in care energia “insufleteste” un robot.

Copiii vor putea intelege conceptul de tensiune si forta atunci cand vor alege materialele folosite pentru a construi un robot si vor invata formele geometrice. Robotica este distractiva si, cu ajutorul cursurilor de la Happy Kids Academy, va fi perceputa mai mult ca o activitate interesanta decat ca o activitate strict educativa. Prin aceste cursuri, cei mici vor capata mai multa incredere in fortele si capacitatiile creative proprii. Vor invata sa gandeasca critic si logic. Robotica incepe pas cu pas si Happy Kids Academy ii va da startul copilului tau intr-o posibila cariera de succes