Ovinele vii se numara printre cele mai transportate animale, acest lucru datorandu-se beneficiilor pe care le ofera consumul de ovine. Aceste animale sunt transportate si in interiorul tarii noastre insa, marea majoritate a transporturilor pleaca catre strainatate. Chiar daca si in tara noastra se consuma carne de oaie, exista tari care au o cultura mult mai bine dezvoltata in acest sens. Ca urmare a acestui fapt, si exportul de ovine vii este mai mare catre astfel de tari. Sacrificarea oilor in momentul in care acestea ajung la destinatie si consumarea carnii nu este singurul motiv pentru care ovinele vii sunt transportate dintr-un punct in altul. Exista si situatia in care ovinele vii sunt transportate pentru a fi crescute in alta parte. Indiferent de motivul pentru care este necesara transportarea ovinelor vii trebuie stiut faptul ca acest lucru nu poate fi realizat decat de o firma specializata in transport ovine vii. Pentru ca firma transportatoare de ovine vii sa fie capabila sa realizeze trnasportul in cele mai bune conditii este necesar ca aceasta sa fie aleasa in functie de anumite criterii. Respectand acest sfat se va putea face departajarea intre firmele transportatoare de ovine vii care ofera acest serviciu la un nivel de profesionalism ireprosabil si firme transportatoare de ovine vii care nu ofera cel mai profesionist serviciu.

Criterii care scot in evidenta alegerea care trebuie facuta pentru ca ovinele vii sa poata fi transportate in cele mai bune conditii
Pentru ca alegerea firmei care sa se ocupe cu transportul ovinelor vii dintr-un punct in altul sa fie cat mai usor de realizat trebuie tinut cont de urmatoarele criterii:

-Cum se realizeaza asigurarea conditiilor de bunastare a ovinelor in timpul transportului. Acest criteriu este foarte important motiv pentru care nu trebuie ignorat sub nici o forma. O firma profesionista ia toate masurile necesare pentru ca procesul de transport sa se desfasoare in cele mai bune conditii pentru ovine. Acestea vor ajunge la destinatie fara nici o problema, fapt care ii va multumi pe toti cei implicati in procesul de transport al ovinelor.

-Transportul sa fie autorizat din punct de vedere sanitar veterinar dar si din celelalte puncte de vedere. Pentru ca transportul sa ajunga cu bine la destinatie este foarte important ca firma transportatoare sa aiba toate avizele necesare pentru a putea realiza transportul, atat pe plan national cat si pe plan international.

-Durata de timp in care se realizeaza transportul. Acest criteriu conteaza mai ales atunci cand este vorba despre un transport de ovine vii international. Avand in vedere ca este vorba despre o distanta mare este necesar ca transportul sa ajunga intr-o perioada de timp cat mai scurta. Acest aspect insa, nu trebuie sa influenteze calitatea transportului. Siguranta ovinelor transportate este pe primul loc si modul in care este realizat transportul trebuie sa aiba in vedere acest detaliu. Daca, mai poate fi adaugat si transportul intr-o perioada de scurt cat mai mica atunci totul este perfect.

-Capacitatea de transport trebuie sa fie cat mai mare. Ca si in cazul de mai sus, acest criteriu conteaza mai mult atunci cand vine vorba despre un transport international de ovine. Pentru ca distanta catre o alta tara este mare este absolut normal ca firma transportatoare sa poata transporta o cantitate cat mai mare de ovine vii. In felul acesta costul transportului este amortizat destul de mult.

Brutaru transport promite sa transporte ovinele vii in cele mai sigure si confortabile conditii
Brutaru transport este una dintre firmele care se ocupa cu transportul animalelor vii atat pe plan national cat si pe plan international. Avand o experienta de 10 ani in acest domeniu de activitate si o flota compusa din 13 autotractoare si 13 semiremorci special pregatite pentru transportul animalelor pe distante foarte lungi, Brutaru transport este firma care promite sa transporte ovinele vii in cele mai sigure si confortabile conditii de transport. Pentru a se putea tine de promisiune, personalul care lucreaza in cadrul acestei firme cerceteaza in amanunt autotractorul si semiremorca inainte ca animalele sa fie urcate. Aceasta cercetare se realizeaza pentru a se putea identifica anumite probleme care pot aparea in timpul transportului animalelor dintre-un punct in altul. De asemenea, ovinele care urmeaza sa fie transportate vor avea suficient spatiu pentru ca acestea sa nu se simta stresate in timpul transportului.

Concluzii

Pentru ca un transport de ovine vii sa poata avea loc este necesar ca firma care se ocupa de acest detaliu sa fie capabila sa indeplineasca mai multe conditii, cateva dintre acestea fiind prezentate si in cadrul acestui articol. Brutaru Transport este una dintre firmele care indeplineste cu brio toate conditiile necesare pentru a putea transporta ovinele vii in cele mai bune si sigure conditii ceea ce face ca aceasta firma sa fie alegerea potrivita ori de cate ori este necesara realizarea unui transport de ovine vii.