Clubul Copiilor Mediaş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, organizează în data de 18 aprilie 2019 cea de a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Chimie „Chimia – ştiinţă sau magie?”. Concursul se adresează tuturor elevilor pasionaţi de chimie şi ştiinţe înrudite cu aceasta. Vor participa elevi din şcoli şi licee, palate şi cluburi ale copiilor. Activităţile cuprinse în cadrul acestui concurs doresc să demonstreze capacitatea copiilor de astăzi de a trata cu seriozitate şi maxim interes probleme actuale ale ştiinţelor.
Secţiuni:
I. „Noi şi chimia” – Expoziţie – concurs de desen – pictură adresat elevilor din clasele V-XII
II. „Experimente şi amuzamente chimice” – Concurs de prezentări power point sau filme care surprind desfăşurarea unui experiment realizat de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
III. „Chimia şi mediul înconjurător” – Concurs de proiecte/miniproiecte de mediu realizate de elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
IV. „Chimia…altfel” – Concurs de fotografie adresat elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.
Organizator concurs: Clubul Copiilor Mediaş în parteneriat cu Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, din cadrul Primăriei Mediaș. Nu se percepe taxă de participare. Publicarea rezultatelor proiectului se va face pe www.facebook.com/ClubulCopiilorSiElevilorMedias. Informaţii suplimentare puteţi obţine la tel.0747043448(prof. Pînzar Raisa).