Concursul, aflat în Calendarul Competitiilor Scolare şi al Activitatilor Educative dinJudetul Sibiu, anexa C, pozitia 3, se va desfăşura în sala Traube din Mediaș în data de 20 aprilie 2018, ora 14:00. Pot participa elevi ai cercurilor Palatului Copiilor Sibiu, ai Cluburilor Copiilor, ai şcolilor şi liceelor din judeţul Sibiu (nu pot participa la concursul de muzică elevii interni ai Liceului de Artă, cu specializarea muzică).
Secţiuni:
1. Solişti de muzică uşoară
2. Formaţii de muzică uşoară
3. Solişti de muzică folk
4. Grupuri de muzică folk
5. Instrumentişti de muzică clasică (pian, vioară, chitară etc.)
6. Grupuri corale
Premiile se vor acorda pe categorii de vârstă:
– clasele 0– IV
– clasele V – VIII
– clasele IX – XII
Jurizarea se va face separat:
– Palatul Copiilor şi Cluburile Copiilor
– Şcoli şi licee
Reguli generale:
– negativele cântecelor vor fi pe stick USB.
– fiecare solist va interpreta un singur cântec.
– grupurile/formaţiile pot interpreta două cântece.
– muzica şi textul pieselor să fie adecvate vârstei interpretului/interpreţilor.
– necesarul tehnic (sonorizare, microfoane, etc.) se va pune la dispoziţie de către organizatori; în afara pianului (pus la dispoziţie de către organizatori), fiecare participant îşi va aduce propriul instrument.
– participanţii vor fi prezenţi în sală cu cel puţin 15 min. înainte de ora intrării în concurs.
Din fiecare şcoală pot participa maxim 3 elevi/grupuri la fiecare secţiune din cele patru categorii de vârstă. La secţiunea de Grupuri corale se vor interpreta două cântece, tematica fiind la alegere. Fişele de înscriere se vor trimite în perioada 19 martie-13 aprilie 2018 la adresa de mail claudiusimon1979@yahoo.com. Înscrierile după această dată nu vor mai fi luate în considerare. Informații suplimentare se pot obține de la coordonatorul concursului, prof. Șimon Claudiu, tel. 0748769708. Informații suplimentare AICI.