În fiecare an, în 22 martie celebrăm Ziua Internațională a Apei. Scopul acestei zile este de a atrage atenția spre problemele cu care se confruntă Planeta în ceea ce privește resursele de apă. Aproximativ 1,5 miliarde de oameni trăiesc astăzi în zonele grav afectate de deficitul de apă iar numărul va crește la aproape 4 miliarde de euro pană în 2050, ceea ce va declanșa o criză alimentară la nivel mondial, dacă nu se schimbă abordarea din prezent. În cadrul proiectului Calendarul Verde, asociația Dianthus și Muzeul Gazelor Naturale organizează un concurs de creație pe tema “Apa, cea mai importantă resursă a planetei” prin care copii din școlile generale sunt invitați să creeze desene și esee pe această temă. Fiecare participant va primi o diplomă și o mică supriză din partea organizatorilor iar festivitatea de premiere are loc în data de 22 martie la Muzeul Gazelor Naturale. Juriul este alcătuit din reprezentați ai Asociației Dianthus iar calendarul evenimentului este:
– 12-20 Martie – primirea creațiilor – desene/esee – se vor centraliza la Școala Generală nr. 5 – dna Sanda Briciu ( concurs desene clasele 1-4, desene și esee clasele 5-8)
– 22 Martie – Premiere și expunere la Muzeul Gazelor Naturale
– 22 Martie – ecologizare Malul Tarnavii
Persoane de contact : dnul Feri Teglas – feri.teglas@gmail.com, 0744828120, dna Sanda Briciu – sandabriciu@gmail.com, 0751089696.