Încă din 1970, data de 22 aprilie este cunoscută ca și “Ziua Internațională a Pământului”. La nivel global, milioane de persoane din diferite organizații, școli, grădinițe și instituții folosesc acest prilej pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la degradarea mediului înconjurător și necesitatea protecției acestuia. Asociația Dianthus se alătură inițiativelor de protecția mediului printr-un concurs de creație adresat elevilor școlilor generale din Mediaș. Cei mici sunt provocați să creeze desene și eseuri având ca temă “Pământul – marea noastră casa”. Juriul este alcătuit din reprezentați ai Asociației Dianthus iar calendarul evenimentului este următorul:
11-18 aprilie – primirea creațiilor – desene/eseuri – se vor centraliza la Școala Generală nr. 5 – dna. Sanda Briciu (concurs desene clasele 1-4, desene și esee clasele 5-8)
23 aprilie – Premiere și expunere la Muzeul Gazelor Naturale Mediaș – (premiile constau în diferite jocuri și echipamente sportive)
Persoane de contact : dnul. Feri Teglas – feri.teglas@gmail.com, 0744828120, dna. Sanda Briciu – sandabriciu@gmail.com, 0751089696. Concurs este organizat în cadrul proiectului „Calendarul Verde” implementat cu sprijinul Romgaz și Muzeul Gazelor Naturale. Premierea are loc luni, 23 aprilie, întrucât 22 aprilie este într-o zi de duminică.