Trei cantautori celebri, care au făcut scris alfabetul muzicii folk, vin la Mediaș în Sala Traube cu evenimentul “Folk de colecție”. Spectacolul va avea loc în 25 noiembrie 2019, de la ora 19:00, la Sala Traube. Biletele sunt disponibile la Centrul de Informare Turistică sau la tel. 0740321821. Preţul unui bilet este de 50 lei. Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu invită publicul „La un ceai”, într-o „Noapte fără anotimp”, să-i ofere o ”Floare de colţ”. „Și de-ar fi” , la un „Ceas fără timp”, „Între om și cer”, „Oameni de zăpadă” cu „Suflet fără chei” vor aștepta „Antiprimăvară”.

Vasile Șeicaru debutează în formația Cristal ca solist vocal în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacăra, fiind recrutat de însuși Adrian Păunescu în timpul unei transmisiuni TV din Galați. Din 1990 evoluează solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare. În anul 2006 primește din partea Președintelui României „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”.

Ducu Bertzi a debutat pe o scenă recunoscută în 1976 la Baia Mare, iar consacrarea in Cenaclul Flacăra a avut loc în toamna anului 1979 când a lansat cântecul “Când s-o-mpărțât norocul”, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985. A susținut peste 4.500 de concerte atât în țară cât și in străinătate, în mijlocul comunităților românești.

Victor Socaciu debutează în 1970 pe scenă cu trupa rock Zodiac, iar în Cenaclul Flacăra ajunge în anul 1974, cu piesa „Ținta”. Părăsește Cenaclul în 1982 pentru a-și dezvolta propria carieră profesională. A efectuat mii de turnee în țară și străinătate, fiind recompensat cu prestigioase premii ale lumii muzicale. În 2004 primește Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – “Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.