Stagiunea de concerte „Orgelsommer 2019” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Mediaş vă invită la un concert de chitară, „De la Schubert la Sting” cu Costin Soare. Evenimentul va avea loc luni, 10 iunie, de la ora 19:00, la Biserica Evanghelică „Sf. Margareta” din Mediaş. Intrarea este liberă.

Costin Soare continuă seria turneelor de succes din anii trecuţi

Desfăşurat în 6 oraşe din ţară, sub egida Asociaţiei Culturale Kitharalogos, turneul are ca fir conducător ideea de cântec:
– lied-uri de Franz Schubert, aranjate de unul dintre cei mai importanţi chitarişti ai secolului al XIX-lea, Johann Kaspar Mertz;
– teme cu variaţiuni, lucrări care au la bază arii sau cântece celebre;
– sonata a III-a de Manuel Maria Ponce, una dintre cele mai frumoase compuse pentru chitară în secolul XX, care are în partea mediană un Chanson nostalgic;
– la finalul călătoriei muzicale, un aranjament inedit după unul dintre cele mai iubite song-uri cântate de Sting, „Shape of My Heart”.
Ca şi în anii precedenţi, Asociaţia Culturală Kitharalogos îşi îndeplineşte obiectivul de a promova şi sprijini tinerele talente în afirmare de la noi prin invitarea acestora cu mini-recitaluri în deschiderea a două concerte şi oferirea de corzi şi accesorii pentru instrument. Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu 8 turnee naţionale la activ, muzician polivalent cu un repertoriu care porneşte de la muzica veche (interpretată la lăută) şi ajunge la cea contemporană, Costin Soare continuă seria turneelor „De la Bach la Beatles” şi „De la Paganini la Piazzolla” în care combinaţia dintre un repertoriu clasic, tradiţional al chitarei clasice şi aranjamente spectaculoase după lucrări din cultura pop/rock/jazz a secolului XX atrage spectatori de toate vârstele şi din toate categoriile sociale.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos
Parteneri: Hora S.A., Reghin – Fabrica de instrumente muzicale, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Muzeul de Artă-Ploieşti, Institutul Cervantes, Primăria Mediaş, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”-Mediaş, Primăria Reghin, Compania de administrare a Castelului Bran.
Parteneri media: Radio România Muzical, Observator Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro.