Primăria Municipiului Mediaș organizează ”Spectacolul verii”, în data de 31 august 2019, la Hanul Greweln. Participanții din cadrul programului ”Școala de vară 2019” sunt așteptați cu ateliere de slime, mascote și multe alte surprize, iar părinții vor putea asculta un concert susținut de Tudor Turcu și trupa germană Daggu Project.

Tudor Turcu

Tudor Turcu a cochetat cu muzica, îndeosebi cu muzica metal, dintotdeauna, însă a dobândit notorietatea odată cu participarea la X Factor România în 2012. În cadrul concursului difuzat de Antena 1, Tudor a surprins juriul şi telespectatorii cu interpretarea sa cu care a dorit să promoveze muzica rock, inserând în prestaţiile sale pasaje de growl, specifice death metalului. După ce câștigat concursul, Tudor a participat la Selecția Națională Eurovision 2013 cu piesa „Hello”. În 2014, cântărețul a participat din nou la Selecția Națională pentru Eurovision. Alături de trupa Clipa, câștigătorul X Factor cântă „World of Dreams”, o piesă rock ritmată cu influențe folclorice. Artistul a lansat piese precum „Nu minți”, „Is there anybody out there?”, „Anastasia”, „Goi de Trecut” sau „Vise Colorate”, și a cântat în deschiderea concertelor Dark Tranquility și Europe.

Daggu Project

Genul de muzică pe care-l abordează trupa Daggu Project din Berlin, este pop-dance cu influențe rock. Membri trupei au obiceiul de a arunca cu CD-uri în public, pe respectivele CD-uri fiind înregistrate melodii ale Daggu Project. Aruncatul CD-urilor este un moment pur original în timpului spectacolelor și se adresează în special fanilor și oamenilor care trăiesc cu adevărat acordurile acestei muzici nemțești.