Majoritatea locurilor in care mergeti vor avea o forma sau alta de segregare sau colectare selectiva a deseurilor. Biroul dvs. poate avea o cos pentru hartie si carton, sala de sport are o cosul de colectare mixt, chiar si casa dvs. ar trebui sa aiba o forma de segregare a deseurilor, deoarece toate consiliile locale incurajeaza efectuarea acestei actiuni. Dar cat de important este sa introduceti deseurile potrivite in cosuri gunoi potrivite? In acest articol vom discuta de ce ar trebui sa acordati atentie segregarii deseurilor.

Primul motiv este ca, legal, ar fi obligatoriu. Conform legislatiei din Romania, dar si din Europa, trebuie sa separati hartia, cartonul, plasticul, metalul si sticla la sursa, cu exceptia cazului in care este imposibil din punct de vedere tehnic sau economic. In conformitate cu aceleasi reglementari, ar trebui sa implementati ierarhia deseurilor; reducerea, reutilizarea, reciclarea, recuperarea si eliminarea. Ar trebui sa implementati aceasta ierarhie si segregarea deseurilor ajuta in special la reciclare.

Separarea deseurilor este, in principiu, usor de facut. Segregarea eficienta a deseurilor inseamna ca mai putine deseuri se duc catre depozitul de deseuri, ceea ce face procesul de salubrizare mai ieftin si mai bun pentru oameni si pentru mediu. De asemenea, este important sa se separe deseurile pentru sanatatea publica. In special, deseurile periculoase pot cauza probleme de sanatate pe termen lung, de aceea este foarte important ca acestea sa fie eliminate in mod corect si in siguranta si sa nu fie amestecate cu deseurile normale care provin din casa sau de la birou.

Aveti o obligatie de a descrie corect deseurile ce parasesc biroul sau insititutia dvs. utilizand documentatia corecta pentru transferul deseurilor. Pentru un memento cu privire la documentatia privind transferul deseurilor, consultati instituriile abilitate si legislatia despre notele de transfer de deseuri si notele de transport deseuri periculoase. Acestea sunt documente legale care trebuie completate corect. Daca cosul de gunoi este etichetat cu „hartie si carton” si cineva l-a umplut pe jumatate cu plastic, v-ati putea confrunta cu o amenda sau ati putea fi taxat mai mult. In functied e situatie.

Deseurile segregate sunt, de asemenea, deseori mai ieftine pentru a fi eliminate, deoarece nu necesita la fel de multe sortari manuale sau mecanice precum deseurile mixte. Separarea se face simplu. Pentru asta este nevoie de cosuri selectare colectiva. Magazinul online Sanito.ro ofera astfel de cosuri precum si eurocontainere si pubele, pentru orice timp de afacere, institutie, loc public sau chiar locuinta.

Exista o serie de motive importante pentru care incurajam segregarea deseurilor. Dintre acestea amintim obligatii legale, economii de costuri si protectia sanatatii umane si a mediului. Ca afacere, ar trebui sa faceti cat mai usor accesul personalului dvs. Pentru a separa in mod corect deseurile. Aceasta poate include etichetarea, asigurandu-va ca aveti suficiente cosuri accesibile si clarificand de ce segregarea este atat de importanta. Chiar si in cele mai elegante birouri puteti implementa cosuri de colecatre selectiva de inalta clasa cum ar fi HORSENS.

Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare HORSENS are un design compact, fiind prevazut cu trei cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare usoara. Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm. Acestea, precum si alte modele de la Sanito.ro sunt ideale pentru afacerea dvs.