Daca ai parul grizonat, sa stii ca nu este un capat de tara si exista numeroase coafuri la care poti apela in orice frizerie sau salon din Bucuresti.

Frumusetea parului grizonat sau cenusiu, consta in faptul ca, din punct de vedere vizual, ofera un contrast sporit si o stralucire aparte. Acest lucru inseamna ca parul grizonat arata minunat, lung, scurt, in stilul tocat, cu aspect umed, dezordonat sau natural.

Care este cauza parului grizonat

Grizonarea parului este unul dintre semnele cele mai evidente de inaintare in varsta, iar la primele fire de par cenusii este posibil sa ajungi sa meditezi asupra mortalitatii si a efemeritatii vietii, dar nu este vorba aici despre nici o interventie divina ci doar despre felul in care ticaie ceasul tau biologic. Startul in albirea parului este dat de melanocite care produc melanina (ele dau culoarea parului). Cand acestea incep sa se epuizeze si devin ineficiente din cauza procesului de imbatranire sau din motive genetice, parul incepe sa devina gri. Totusi, termenul gri este usor inselator, pentru ca parul este de fapt alb, el parand gri ca urmare a amestecarii cu firele de par cu pigment normal.

Totodata, parul cenusiu isi poate schimba si textura, devenind mai fin, chiar daca se va simti mai aspru din cauza lipsei sebuumului natural care mentine hidratarea lui – productia de sebum scade si ea odata cu inaintarea in varsta.

Cercetarea modului in care se schimba structura parului grizonat este continua si neconcludenta, dar poate avea efecte asupra modului de abordare a tunsorii si a stilului.

Cum alegem tunsoarea pentru parul grizonat

Parul grizonat poate fi mai aspru si mai greu de tuns, dar abordarea lui este in mare parte dictata de tipul original de par al clientului – gros, fin, drept, ondulat, etc.

Un alt factor important de care trebuie tinut cont la alegerea aspectului si tunsorii este stilul de viata al clientului si timpul de care el dispune. Astfel, daca timpul lui este scurt, se recomanda mentinerea unei tunsori foarte scurte pentru ca astfel se obtine un aspect ingrijit cu efort minim. Insa, daca el dispune de timp mai mult pentru uscare si aranjare, parul cenusiu lung poate da un look foarte interesant si misterios.

Conform lui Joe Mills de la frizeria londoneza Joe & Co, daca parul este subtire, se poate alege o tunsoare in straturi care sa dea volum, trebuie doar sa va asigurati ca textura este adaugata in mod corect. Totodata, el recomanda evitarea foarfecii de subtiat si utilizarea unui balsam pentru a adauga umiditate dupa samponare, folosirea unui spray pentru textura si a uscatorului de par pentru a obtine volum.

Daca ai ajuns in momentul in care parul grizonat te face sa zabovesti mai mult in fata oglinzii, prins fiind in intrebari legate de trecerea vietii, poti depasi usor momentul cautand o frizerie sau un salon, cum ar fi Antica Studio, unde sa soliciti indrumarea unui hairstylist.