Sunteți în căutare de activități și jocuri pentru copii în casă? Atunci înseamnă că urmează să vă distrați de minune, pentru că am pregătit pentru voi câteva idei de jocuri pe care să le faceți în interior! Când vremea este ploioasă și copiii nu se pot bucura de natură și de jocurile în aer liber, părinților le este de cele mai multe ori dificil să găsească activități recreative și educative care să fie și în interesul copiilor. De azi înainte totul se va schimba, pentru că ți-am pregătit o listă de jocuri interesante și distractive. Să înceapă distracția!

1. Jucați-vă cu tuburile de hârtie igienică
Dacă nu ai aruncat tuburile de hârtie igienică, atunci înseamnă că ai materialele necesare pentru o activitate foarte creativă și distractivă care este pe deasupra și educativă. Copiilor le este stimulată creativitatea și imaginația. Puteți folosi creioane colorate, carioci, lipici, foarfeca și să decupați și să colorați făcând diverse forme. Folosiți și alte cutii goale pe care le aveți pentru a putea crea ceva cât mai divers.

2. Organizați o vânătoare de ouă de ciocolată…
…sau orice altceva – activitate în care ascunzi în casă în diferite locuri ouăle de ciocolată, și el trebuie să le găsească.

3. Magie cu monede
Acest joc simplu îi încânta pe cei mai mici, iar cei mari se simt mândri de faptul că pot juca. Așezați pe masă câteva pachetele mici de zahăr sau îndulcitor. Apoi, ascundeți o moneda sub un pachet. Mutați repede locul pachetelor, și observați dacă copilul dumneavoastră își poate da seama unde se află moneda. Din câte încercări va nimeni moneda? Pentru a va distra și mai bine, puteți manevră pachetele lângă marginea mesei și să scăpați moneda în poală. Unde a dispărut moneda? Copiii se vor simți ca în prezența unui mare magician!

4. Telefonul fără fir este unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru copii de 5 ani. Cu cât îl joacă mai mulți copii cu atât jocul este mai distractiv.
Copiii stau în șir unul lângă celălalt. Primul îi șoptește repede la ureche următorului copil un cuvânt, pe care nu are voie să îl repete. Acesta șoptește în același mod mai departe cuvântul (sau ce a înțeles) următorului copil și așa mai departe. Ultimul jucător trebuie să spună cu voce tare ce cuvânt a înțeles. Câteodată cuvântul de la final seamănă atât de puțin cu cel spus inițial și de aceea copiii se pot amuza copios.

5. Jucați-vă de-a doctorul și pacientul
Copiii adoră jocul acesta și se simt responsabili să facă o treaba importantă. Lasă-ți copilul să-ți bandajeze piciorul (sfătuiește-l cum să se ferească de accidente și ce să facă în cazuri de urgență). Lasă-l să te ungă cu o crema “miraculoasă” și să îți dea pastile.

Dacă însă doriți să diversificați jocurile și activitățile, eToys este un magazin online de jucării ce distribuie o gamă largă de produse pentru cei mici, jucării originale de la branduri cunoscute. Fie vreme bună, fie vreme rea, acum te poți juca chiar în casa ta! Mai știi și alte idei de jocuri pentru copii?